četrtek, 21 septembra, 2023
20.1 C
Kamnik
20.1 C
Kamnik
četrtek, 21 septembra, 2023
20.1 C
Kamnik
četrtek, 21 septembra, 2023
20.1 C
Kamnik
četrtek, 21 septembra, 2023
DomovŠportOdbojkaUtrujeni Kamničani do tretje zaporedne zmage v tie-breaku

Utrujeni Kamničani do tretje zaporedne zmage v tie-breaku

Odbojkarji Calcit Volleyja so v zadnji tekmi 15. kroga Sportklub prve odbojkarske lige doma premagali Panvito Pomgrad s 3:2 (22, -23, 21, -18, 13). V sredo, 9. februarja, ob 16. uri, bodo Kamničani v odločilni tekmi za uvrstitev na zaključni turnir srednjeevropske lige igrali v Bratislavi, v domačem prvenstvu pa bodo v soboto ob 19. uri v gosteh igrali s Črnučami.


Kamničani so v soboto v oslabljeni zasedbi v Pliberku prišli do pomembne zmage, ki jih je ohranila v boju za uvrstitev na zaključni turnir srednjeevropske lige. Manj kot 24 ur pozneje pa so v prvi tekmi zadnje tretjine rednega dela državnega prvenstva gostili Sobočane, ki so jih v letošnji sezoni dvakrat že premagali. Tokrat že v popolni zasedbi, vendar Matija Pleško na igralce, ki so bili v karanteni še ni mogel računati.

Uvod v prvi niz je pripadel soboškim odbojkarjem, ki so po točki Jakoba Rojnika povedli s 4:1. Domačini so se jim približali na točko zaostanka (8:9), toda po uspešnem napadu Branislava Radovića so Sobočani spet pobegnili za tri točke (11:8). Matija Pleško je vzel polminutni odmor, ki je prinesel preobrat, kajti na servis Jana Klobučarja in napadu Danila Pavlovića so za tri točke vodili Kamničani (14:11). Z asom Rojnika so gostje po štirih zaporednih točkah spet prišli do novega vodstva (15:14), vodili so tudi še z 18:17, toda po bloku Mihe Bregarja in še eni lastni napaki Sobočanov so Kamničani prišli do štirih točk prednosti (22:18). Nik Mujanović je poskrbel za prvo od treh zaključnih žog za vodstvo Calcit Volleyja z 1:0 v nizih, po deveti lastni napaki gostov so izkoristili drugo.

V začetku drugega niza so bili večinoma za točko ali dve v prednosti soboški odbojkarji, ki so nekoliko zmanjšali število lastnih napak, zato pa jih je bilo nekaj več v domači ekipi. Za prvi polminutni odmor se je po delnem izidu 3:0, zadnjo točko je z blokom dosegel Dino Vinkovič, odločil Pleško, saj so njegovi varovanci spet zaostajali za dve točki (10:12). Sobočani so po napaki domače ekipe povedli tudi s 13:10, z dvema zaporednima točkama Pavlovića pa so Kamničani izid na 15. točki izenačili, z blokom Tommija Siirilä pa povedli (17:16). Toda po še eni napaki domače ekipe in zaostanku točke (21:22) je Pleško vzel še svoj drugi polminutni odmor, do prve zaključne točke pa so vseeno prišli gostje, ki so jo preko Vinkoviča tudi izkoristili.

Vinkovič je bil na začetku tretjega niza s tremi zaporednimi točkami tudi najbolj zaslužen za soboško vodstvo s 5:1 in prvi polminutni odmor domače ekipe v tem nizu. Po njem so Pleškovi varovanci zaigrali bolje in z blokom Siirilä izid na sedmi točki izenačili, s točko Mujanovića pa prvič v tretjem nizu tudi povedli (13:12). Pred tem si je palec na desni roki poškodoval soboški korektor Connor McConnel, ki pa ga je zelo dobro zamenjal mladi Urban Fužir. V končnico niza o z dvema točkama prednosti vstopili domači odbojkarji (21:19), v napadu je bil uspešen Mujanović, z dvema zaporednima asoma Pavlovića pa so povedli z 2:1 v nizih.

Četrti niz se je začel z vodstvom gostov s 3:0, ki so z blokom Fužirja povedli tudi s 6:1, po bloku Žana Bedrača in asu Radovića pa že z 10:3. Pleško je vzel še svoj drugi polminutni odmor, ki je zaustavil soboški nalet, vendar priključka do gostujoče ekipe še ni bilo. na štiri točke zaostanka so domači odbojkarji še prišli, zadnji pri izidu 9:13, po njihovi lastni napaki pa so Sobočani povedli celo z 18:10. Visokega vodstva Panvita Pomgrad ni zapravila