četrtek, 8 decembra, 2022
2.4 C
Kamnik
2.4 C
Kamnik
četrtek, 8 decembra, 2022
2.4 C
Kamnik
četrtek, 8 decembra, 2022
2.4 C
Kamnik
četrtek, 8 decembra, 2022
2.4 C
Kamnik
četrtek, 8 decembra, 2022
DomovŠportJudoJudoisti JK Komenda ekipno na 2. mestu v Murski Soboti

Judoisti JK Komenda ekipno na 2. mestu v Murski Soboti

V soboto, 12. marca, so judoisti Judo kluba Komenda na Pokalu Murske Sobote osvojili najboljši dosežek v tej sezoni, in sicer ekipno uvrstitev na 2. mesto izmed 35 klubov iz petih držav. Tekmovalo je devet judoistov JK Komenda, ki so se borili med 216 tekmovalci in kar sedem jih je osvojilo kolajno, od tega kar pet zlatih.


Najprej je bila na vrsti kategorija U14 – starejši dečki in deklice, kjer so prvo mesto osvojili Leon Adrović, Timeja Starovasnik in Stepan Kholodov. Leon in Timeja sta premagala kar štiri močne nasprotnike in uspela dobro formo zadržati tudi v finalu. Stepan je imel dva nasprotnika iz Hrvaške in Slovenije. Tretji je bil Karim Veinhandl, ki je začel odlično in v prvi borbi premagal Hrvata, nato pa nekoliko popustil in drugo borbo izgubil proti znanemu nasprotniku iz JK Apolon Maribor. Za napako se je oddolžil v repasažu, kjer si je s še eno zmago prislužil 3. mesto. Tokrat je malo zmanjkalo za kolajno Žani Lazić (4. mesto) in Pavletu Iliću (5. mesto), ki je več kot 5 kg lažji od nasprotnikov, a se kljub temu odlično bori.

Z osvajanjem kolajn sta nadaljevali tudi dekleti v kategoriji mlajših kadetinj U16, kjer sta bili nepremagljivi Haya Veinhandl Obaid in Kristina Videc. Haya je suvereno premagala dve tekmovalki iz JK Bežigrad in osvojila že drugo zlato kolajno v tej sezoni. Prav tako odličen je bil tudi Žiga Pahor, ki je bil poražen le v finalu in je osvojil 2. mesto.

Ekipna uvrstitev je klubu prinesla nov pokal, ki bo odlična motivacija za prihajajoče državno prvenstvo U16.

REZULTATI:

Haya Veinhandl Obaid – 1. mesto

Kristina Videc – 1. mesto

Leon Adrović – 1. mesto

Timeja Starovasnik – 1. mesto

Stepan Kholodov – 1. mesto

Žiga Pahor – 2. mesto

Karim Veinhandl – 3. mesto

Katarina Kumer

SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
overcast clouds
2.4 ° C
3.3 °
0.3 °
92 %
0.5kmh
100 %
čet
4 °
pet
7 °
sob
7 °
ned
3 °
pon
-0 °

SLEDITE NAM NA

Najbolj brano