četrtek, 21 septembra, 2023
20.4 C
Kamnik
20.4 C
Kamnik
četrtek, 21 septembra, 2023
20.4 C
Kamnik
četrtek, 21 septembra, 2023
20.4 C
Kamnik
četrtek, 21 septembra, 2023
DomovSmučiščaSmučišče Obertauern: ljubezen na prvi pogled

Smučišče Obertauern: ljubezen na prvi pogled

Ob zaključku leta je naša ekipa obiskala smučišče Obertauern, ki se nahaja v pokrajini Salzburg, iz naših koncev pa je oddaljen dobri dve uri vožnje.


Moramo priznati, da smo v preteklosti smučišče že večkrat obiskali. Tokrat je bil obisk namenjen predstavitvi in posledično drugače gledamo na stvari. Ob vzponu v vasico Obertauern nam je postalo toplo pri srcu. Pogled na simpatične, pravljično obarvane hotele in apartmajske hiše, ki dajo temu mestecu posebno dušo, je preprosto očarljiv. Obertauern je eden od tistih krajev, v katerega se zaljubiš na prvi pogled.

Smučišče je obdano z visokimi gorami in ponuja ob lepem vremenu pravo panoramo. Vasica Obertauern leži v dolini med njimi. Razveseljivo je dejstvo, da so v vasici vse namestitvene kapacitete neposredno na in ob smučišču, skoraj ni hotela ali apartmaja, ki bi bil od smučarskih naprav oddaljen več kot 200 metrov.

Odlično smučišče

Smučišče je res posebno: med 1630 in 2313 metri nadmorske višine vas čaka več kot sto kilometrov smučarskih prog, gondola, osemnajst sedežnic, kombinirana gondola-sedežnica, šest vlečnic, šestindvajset kilometrov prog za smučarski tek, družinski park in snežni park za “freestyle” navdušence. Smučarske proge si sledijo ena za drugo in tako lahko v enem dnevu z lahkoto presmučamo cel krog.

Kot se za avstrijsko smučišče spodobi, so proge kljub letošnjemu pomanjkanju snega odlično pripravljene. Omogočajo fantastično smučanje za zelo zahtevne smučarje, ki si želijo strmih prog – takoj ob prihodu v vasico je na desni strani proga s konkretno in precej dolgo strmino. Seveda pa je glavnina prog srednje zahtevnih, veliko jih je tudi zelo dolgih, zato je potreben večkratni krajši počitek za spust. Prav tako velja poudariti, da na svoj račun lahko pridejo tako začetniki kot tudi otroci, čeprav v Obertauernu ne poudarjajo aktivnosti za družine. Še ena stvar je, ki je v Obertauernu ne manjka – sneg! Smučišče je namreč najvišje ležeče v pokrajini Salzburg in skoraj vedno ponuja smuko na naravnem snegu. Da ima Obertauern najgloblje snežne odeje, je tudi znanstveno dokazano.

Po našem mnenju je smučišče odlična destinacija za smučanje s prijatelji, saj ponuja kombinacijo smučanja, zabave, wellnesa, tu njademo tudi igralnico in seveda bogato ponudbo smučarske opreme priznanih blagovnih znamk. A ne hodite zgolj za en dan – Obertauern je smučišče, ki si zasluži vsaj dvodnevni obisk.

Sprostitev in zabava za prijatelje

Zato smučišče vsekakor priporo