torek, 26 septembra, 2023
13.3 C
Kamnik
13.3 C
Kamnik
torek, 26 septembra, 2023
13.3 C
Kamnik
torek, 26 septembra, 2023
13.3 C
Kamnik
torek, 26 septembra, 2023
DomovDobrodelni pohodZopet bomo dobrodelni na Sv. Primožu

Zopet bomo dobrodelni na Sv. Primožu

V soboto, 30. septembra, bo potekal Dobrodelni pohod na Sv. Primož. Letošnji pohod je jubilejni, deseti po vrsti, zato organizacijska ekipa Modrih novic pripravlja še bolj bogat program. Zbrana sredstva letošnjega pohoda bodo namenjena Zvezi prijateljev mladine Slovenije, ki jih bo razdelila med otroke vseh petih občin, kjer izhaja revija Modre novice – Kamnik, Domžale, Mengeš, Trzin in Komenda.


Dobra volja, dobra družba, dober namen je naš slogan že vsa leta, ko poteka Dobrodelni pohod na Sv. Primož. Skupaj z zvestimi pohodniki, za katere smo veseli, da se nam vsako leto pridružijo v tako velikem številu, ga bomo uresničili tudi letos, ko bo na vrhu te priljubljene izletniške točke nad Kamnikom še posebej slovesno. Obeležujemo namreč kar dve obletnici, in sicer 25-letnico izhajanja revije Modre novice in 10-letnico organizacije dobrodelnega pohoda.

Zabavni program tako za odrasle kot otroke in brezplačen prevoz

Dobrodelni pohod se kot vsako leto začenja ob 8. uri, ko vas bo na vznožju pričakala naša ekipa. Za parkiranje lahko uporabite parkirišče pri Calcitu. Letos smo pripravili tudi novost, in sicer lahko parkirate tudi na parkirišču Doma kulture Kamnik, od koder vas bo do vznožja Sv. Primoža odpeljal minibus. Prevoz je brezplačen in bo na dan pohoda potekal od 8. do 16. ure.

Prostovoljni prispevek za pohod je 10 evrov (otroci brezplačno), v zameno dobite bon za malico in majico pohoda (število je omejeno). Sredstva gredo v celoti za dobrodelne namene, in sicer bomo v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije otrokom iz naše regije omogočili počitnice na morju. Da bo korak lažje stekel, smo poskrbeli za jutranjo dobrodošlico s kavo in rogljičkom ob glasbeni spremljavi Domžalskih rogistov.

Tudi na vrhu Sv. Primoža bo poskrbljeno za glasbo – letos nas bodo zabavali Duo Ajdčao in Mladi gamsi. Poleg tega bodo na voljo tudi kratkočasne zabavne igre za otroke, ki bodo kot nagrado za vzpon dobili tudi brezplačno medaljo. Na poti na vrh bodo otroci iskali Mihčev zaklad. Manjkala ne bo niti torta velikanka, seveda pa bomo kot vsako leto poskrbeli tudi za mala presenečenja, ki pa naj zaenkrat ostanejo skrivnost.