torek, 21 marca, 2023
17.7 C
Kamnik
17.7 C
Kamnik
torek, 21 marca, 2023
17.7 C
Kamnik
torek, 21 marca, 2023
17.7 C
Kamnik
torek, 21 marca, 2023
17.7 C
Kamnik
torek, 21 marca, 2023
DomovAktualnoZopet bomo dobrodelni na Sv. Primožu

Zopet bomo dobrodelni na Sv. Primožu

V soboto, 24. septembra, bo potekal Dobrodelni pohod na Sv. Primož. Letošnji pohod je jubilejni, deseti po vrsti, zato organizacijska ekipa Modrih novic pripravlja še bolj bogat program. Zbrana sredstva letošnjega pohoda bodo namenjena Zvezi prijateljev mladine Slovenije, ki jih bo razdelila med otroke vseh petih občin, kjer izhaja revija Modre novice – Kamnik, Domžale, Mengeš, Trzin in Komenda.


Dobra volja, dobra družba, dober namen je naš slogan že vsa leta, ko poteka Dobrodelni pohod na Sv. Primož. Skupaj z zvestimi pohodniki, za katere smo veseli, da se nam vsako leto pridružijo v tako velikem številu, ga bomo uresničili tudi letos, ko bo na vrhu te priljubljene izletniške točke nad Kamnikom še posebej slovesno. Obeležujemo namreč kar dve obletnici, in sicer 25-letnico izhajanja revije Modre novice in 10-letnico organizacije dobrodelnega pohoda.

Zabavni program tako za odrasle kot otroke in brezplačen prevoz

Dobrodelni pohod se kot vsako leto začenja ob 8. uri, ko vas bo na vznožju pričakala naša ekipa. Za parkiranje lahko uporabite parkirišče pri Calcitu. Letos smo pripravili tudi novost, in sicer lahko parkirate tudi na parkirišču Doma kulture Kamnik, od koder vas bo do vznožja Sv. Primoža odpeljal minibus. Prevoz je brezplačen in bo na dan pohoda potekal od 8. do 16. ure.

Prostovoljni prispevek za pohod je 10 evrov (otroci brezplačno), v zameno dobite bon za malico in majico pohoda (število je omejeno). Sredstva gredo v celoti za dobrodelne namene, in sicer bomo v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije otrokom iz naše regije omogočili počitnice na morju. Da bo korak lažje stekel, smo poskrbeli za jutranjo dobrodošlico s kavo in rogljičkom ob glasbeni spremljavi Domžalskih rogistov.

Tudi na vrhu Sv. Primoža bo poskrbljeno za glasbo – letos nas bodo zabavali Duo Ajdčao in Mladi gamsi. Poleg tega bodo na voljo tudi kratkočasne zabavne igre za otroke, ki bodo kot nagrado za vzpon dobili tudi brezplačno medaljo. Na poti na vrh bodo otroci iskali Mihčev zaklad. Manjkala ne bo niti torta velikanka, seveda pa bomo kot vsako leto poskrbeli tudi za mala presenečenja, ki pa naj zaenkrat ostanejo skrivnost.

V sodelovanju s podjetjem Oben-Auf organiziramo dražbo slik Marjana Novaka Škatle

Izklicna cena največje slike je 100 evrov, cena treh slik na strešnikih bobrovec pa je 50 evrov na strešnik. Začetek dražbe, ki bo trajala eno uro, bo na dan pohoda naznanil povezovalec uradnega dela programa Matej Primožič. Vsi zainteresirani ste vabljeni, da se javite komisiji in ji zaupate, kolikšen znesek ste pripravljeni ponuditi. Ob koncu dražbe boste zmagovalci gotovino predali v škatlo s prispevki, ki bodo šli v dobrodelni sklad pohoda.

»Veseli smo, da se našega pohoda na Sv. Primož vsako leto udeleži več pohodnikov in pohodnic, predvsem pa smo ponosni, da nas nekateri udeleženci podpirajo že od prvega pohoda dalje. Tudi zato bomo ob jubilejnem desetem dobrodelnem pohodu pripravili pester zabavni program za vso družino,« pravijo člani organizacijske ekipe Modrih novic in vas vabijo, da ta dan preživite v njihovi družbi.

Za vse aktualne informacije spremljajte FB profil Modre novice!

Okvirni program Dobrodelnega pohoda na Sv. Primož

Sobota, 24. september

8.00: začetek pri Domu Vegrad

10.30: nastop Dua Ajdčao

11.30: zahvalni govori in torta velikanka

12.00: nastop Mladih gamsov

Spremljevalno dogajanje: dobrodošlica (rogljički in kava), sestavljanje kock za nagradno igro, nagradni lov za zakladom, dražba, slikanje z maskoto, ustvarjalna delavnica, lokostrelstvo, streljanje na gol.

Foto: Klemen Brumec


SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
few clouds
17.7 ° C
17.9 °
17 °
36 %
1.5kmh
20 %
tor
15 °
sre
18 °
čet
18 °
pet
16 °
sob
10 °

SLEDITE NAM NA