sobota, 26 novembra, 2022
3.6 C
Kamnik
3.6 C
Kamnik
sobota, 26 novembra, 2022
3.6 C
Kamnik
sobota, 26 novembra, 2022
3.6 C
Kamnik
sobota, 26 novembra, 2022
3.6 C
Kamnik
sobota, 26 novembra, 2022
DomovAktualnoVselitev prvih stanovalcev v dom starejših občanov v Komendi predvidoma v drugi...

Vselitev prvih stanovalcev v dom starejših občanov v Komendi predvidoma v drugi polovici letošnjega leta

Gradnja Doma starejših občanov v Komendi trenutno poteka po načrtih, na objektu potekajo fasadna dela in v notranjosti finalizacija keramike, zaključek del pričakujejo konec maja oz. začetek junija, ko bodo pričeli dom tudi opremljati.


»Zaradi kadrovske situacije v Sloveniji pri pridobivanju ključnih kadrov v zdravstveni negi smo že začeli s postopki zaposlovanja,« pojasnjuje Sanda M. Gavranovič, poslovna direktorica SeneCura za Slovenijo, ki vselitev prvih stanovalcev, če bodo pred tem uspeli z zaposlitvijo potrebnega osebja, pričakuje od julija 2022 dalje oziroma na jesen. V Komendi, kjer so temeljni kamen za začetek gradnje doma položili konec junija 2021, nameravajo z zaposlovanjem kadra v domu Komenda predvidoma pričeti v prvi polovici letošnjega leta, torej le slabo leto po pričetku gradnje. »Potrebovali bomo okoli 35 različnih profilov zaposlenih, od negovalcev, medicinskih sester, kuharjev, čistilk,« dodaja Gavranovičeva. Izpostavlja še, da novim zaposlenim kandidatom ponujajo številne ugodnosti, kot so višji regres, božičnica, nagrada ob zaposlitvi za deficitarni kader, plačilo dodatnega kolektivnega nezgodnega zavarovanja, plačilo pokojninske premije, možnost fleksibilnega delovnika, plačilo šolnin za potreben kader in dodatno šolanje oziroma izobraževanje. Vsak, ki bi se želel zaposliti v novem domu, lahko odda svojo prijavo na elektronski naslov: kadri.komenda@senecura.si.

V trinadstropnem domu bo prostora za 75 stanovalcev, večina sob bo enoposteljnih, predvidene so tudi sobe za dementne osebe, za katere so predvidene tri gospodinjske skupnosti po dvanajst oseb. V domu je predvideno tudi dnevno varstvo, prav tako bo tam obratoval tudi frizer in kozmetične storitve, predvidena je tudi kavarna, ki bo odprta tudi za zunanje obiskovalce. Storitve doma v Komendi bodo usmerjene v institucionalno varstvo starejših. O pričetku sprejemanja vlog bodo interesenti obveščeni v lokalnih medijih in na spletni strani družbe.

SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
broken clouds
3.6 ° C
9.1 °
2.9 °
100 %
1kmh
75 %
sob
8 °
ned
7 °
pon
5 °
tor
5 °
sre
5 °

SLEDITE NAM NA

Najbolj brano