četrtek, 21 septembra, 2023
20.4 C
Kamnik
20.4 C
Kamnik
četrtek, 21 septembra, 2023
20.4 C
Kamnik
četrtek, 21 septembra, 2023
20.4 C
Kamnik
četrtek, 21 septembra, 2023
DomovAktualnoV Kamniku Slapar, v Domžalah Renata Kosec, v Trzinu Ložar, v Mengšu...

V Kamniku Slapar, v Domžalah Renata Kosec, v Trzinu Ložar, v Mengšu in Komendi drugi krog

Danes smo se že četrtič (a ne zadnjič) letos odpravili na volišča. Na lokalnih volitvah smo izvolili župane oz. županje in članice ter člane občinskih svetov in svetov krajevnih skupnosti. V Kamniku je prepričljivo zmagal dosedanji župan Matej Slapar, enako tudi v Trzinu, kjer je slavil Peter Ložar, medtem ko je v Domžalah slavila nekdanja podžupanja Renata Kosec. V Mengšu in Komendi bo o županji oz. županu odločal drugi krog v nedeljo, 4. decembra.


V Kamniku je s 71,65 % zmagal dosedanji župan Matej Slapar. To bo njegov drugi mandat. Z 21,62 % mu sledi Sandi (Aleksander) Uršič, 6,73 % je dobila Maja Aleksovska-Lesjak.

“Iskreno se zahvaljujem vsakemu posamezniku, ki je glasoval zame. To je potrditev, da smo v štirih letih zastavili razvojno pot, ki jo je potrdil dobršen del prebivalk in prebivalcev. Vsega tega ne bi bilo, če mi ob strani ne bi stali žena in hči, zahvaljujem se jima za potrpljenje in da sta prenašali vse to delo, saj sem bil dejansko zadnja štiri leta bolj kot kjerkoli drugje s srcem za občino. Vsega ne bi bilo, če me ne bi v prejšnjem mandatu podpirale razvojne sile, razvojne stranke, Nova Slovenija, SDS in SLS, Lista Sandija Uršiča in vsi ostali. Skupaj smo zastavili ogromno pozitivnih projektov in verjamem, da bomo tudi z Listo Mateja Slaparja začeto delo nadaljevali. Zahvaljujem se in čestitam tudi obema protikandidatoma, Maji Aleksovski-Lesjak in Aleksandru Uršiču, predvsem da smo v tej kampanji namesto razdvajanja in delitev iskali rešitve, na kakšen način občino Kamnik peljati naprej. Kampanja je bila poštena, zato obema hvala, da smo skupaj sestavili lepo zgodbo in dobre temelje, da bomo lahko v prihodnje dokončali začeto delo, torej OŠ Frana Albrehta, razvoj infrastrukture, sončne elektrarne na javnih stavbah,” je v prvi izjavi dejal Matej Slapar.

Matej Slapar, lokalne volitve 2022, november 2022
Občino Kamnik bo v prihodnjih štirih letih zopet vodil Matej Slapar.

Tudi v Trzinu je z 81,16 % prepričljivo zmagal dosedanji župan Peter Ložar, ki občino vodi že od leta 2014, torej bo to njegov tretji mandat. Njegov edini protikandidat Sebastian Grmek je zbral 18,84 %.

“Zdi se mi, da so ljudje prepoznali moje dobro delo v zadnjih dveh mandatih. Vesel sem, da je tudi naša Lista za trajnostni razvoj Trzina dosegla lep rezultat, v vsakem primeru pa verjamem – gleda na volilna soočenja, ki smo jih imeli – da bomo tudi z ostalimi v občinskem svetu zelo dobro delali,” je v prvi izjavi za javnost dejal Peter Ložar.