torek, 26 septembra, 2023
13.3 C
Kamnik
13.3 C
Kamnik
torek, 26 septembra, 2023
13.3 C
Kamnik
torek, 26 septembra, 2023
13.3 C
Kamnik
torek, 26 septembra, 2023
DomovAktualnoSobotno tržno dogajanje v Trzinu

Sobotno tržno dogajanje v Trzinu

V Turističnem društvu Kanja iz Trzina so se po vzoru ostalih modronovičnih mest odločili, da organizirajo tržnico. Na parkirišču pred trzinsko poslovalnico NLB so se tako na drugo aprilsko soboto zbrali razstavljavci iz vse Slovenije in pisana množica Trzincev.


Na tržnici se je predstavilo šest razstavljavcev z različnimi izdelki. Suhe mesnine so prinesli z Blok, s Štajerske so pripeljali dišeče potice in piškote. Mlada fanta sta prinesla zelenjavo iz Šentjakoba in komendski med. Mlečne izdelke so dostavili iz Grosuplja, rože pa iz ljubljanskega Rudnika. Gospa iz Turističnega društva  Kanja je razstavila svoje vezenine in butarice.

»Po koroni se ljudje želijo družiti. Želimo si, da bi se družili na naši tržnici. Z njo želimo nadaljevati, dokler bo ljudem všeč. Vedno si bomo potrudili ponujati lokalno zelenjavo, mlečne in mesne izdelke ter rože. Ponudbo pa bomo prilagajali tudi sezoni in letim časom,« je o ponudbi povedala predsednica Turističnega društva Kanja Dunja Špendal.

Obiskovalci so bili navdušeni, da se v Trzinu nekaj dogaja. Glede na to, da je tržnica bila prvič, so bili presenečeni nad velikim številom ljudi. Samo dogajanje so popestrili harmonikar in narodne noše iz trzinske folklorne skupine.

Tržnico imajo v društvu željo organizirati vsako drugo soboto v mesecu med 8. in 12. uro. Zagotavljajo vam, da je tu lažje najti parkirno mesto kot pa v bližini domžalske tržnice.