petek, 1 julija, 2022
16.5 C
Kamnik
16.5 C
Kamnik
petek, 1 julija, 2022
16.5 C
Kamnik
petek, 1 julija, 2022
16.5 C
Kamnik
petek, 1 julija, 2022
16.5 C
Kamnik
petek, 1 julija, 2022
DomovAktualnoPridružite se bobrom na potepu

Pridružite se bobrom na potepu

Od 26. marca do 9. aprila bodo v kulturnem domu Domžale organizirali kulturno-umetnostni festival Bobri, ki prihaja iz bele Ljubljane v slamnikarsko mesto. Pripravili bodo številne prireditve za šole in družine. Letošnja tema Bobrov je ilustracija in pripovedovanje.


Prireditve si boste lahko ogledali na več lokacijah. V Kulturnem domu Franca Bernika se bo vse začelo z lutkovno razstavo Maše Ogrizek Ljubo doma 26. marca. Naslednji soboti si boste lahko ogledali predstavo po predlogi slikanice Debele pekovke: Ves svet je marmelada in komedijo Boštjana Gorenca – Pižame Reformatorji na odru. V Mestnem kinu Domžale bodo ob sobotah in petkih predvajali družinski animirani film Tudi miši gredo v nebesa, mladinski film Prvi sneg in kratki animirani film Potepanje papirnatega zmaja. Po filmih sledijo ustvarjalne delavnice in delavnica z VR očali. V Slamnikarskem muzeju bodo 9. aprila igrali pripovedno predstavo z naslovom Slamnikarska zgodba avtorice Barbare Zonta. Udeležba na dogodkih je brezplačna, vstopnice prevzemite brezplačno v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale ali Mestnem kinu Domžale. Podroben program si poglejte na tej povezavi.

Na dogodke v Galerijo Domžale in v Menačenkovo domačijo vabijo tudi šole in vrtce. V Galeriji Domžale se lahko udeležite delavnice in vodenja po slikarsko-kiparski razstavi Domžalsko vprašanje, kjer so razstavljena dela Gernota Fischerja Kondratovicha in Jureta Markote. Obvezna je predhodna prijava na galerija@kd-domzale.si ali po telefonski številki na 040 365 161. Med 4. in 8. aprilom lahko svoj razred prijavite na vodenje po fotografski razstavi Moja fotozgodba Domžalčana Janeza Medveška v Menačenkovi domačiji.

SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
clear sky
16.5 ° C
17.6 °
14.8 °
94 %
0.5kmh
0 %
pet
31 °
sob
27 °
ned
30 °
pon
32 °
tor
29 °

SLEDITE NAM NA

Najbolj brano