ponedeljek, 5 decembra, 2022
4.8 C
Kamnik
4.8 C
Kamnik
ponedeljek, 5 decembra, 2022
4.8 C
Kamnik
ponedeljek, 5 decembra, 2022
4.8 C
Kamnik
ponedeljek, 5 decembra, 2022
4.8 C
Kamnik
ponedeljek, 5 decembra, 2022
DomovAktualnoPridružite se bobrom na potepu

Pridružite se bobrom na potepu

Od 26. marca do 9. aprila bodo v kulturnem domu Domžale organizirali kulturno-umetnostni festival Bobri, ki prihaja iz bele Ljubljane v slamnikarsko mesto. Pripravili bodo številne prireditve za šole in družine. Letošnja tema Bobrov je ilustracija in pripovedovanje.


Prireditve si boste lahko ogledali na več lokacijah. V Kulturnem domu Franca Bernika se bo vse začelo z lutkovno razstavo Maše Ogrizek Ljubo doma 26. marca. Naslednji soboti si boste lahko ogledali predstavo po predlogi slikanice Debele pekovke: Ves svet je marmelada in komedijo Boštjana Gorenca – Pižame Reformatorji na odru. V Mestnem kinu Domžale bodo ob sobotah in petkih predvajali družinski animirani film Tudi miši gredo v nebesa, mladinski film Prvi sneg in kratki animirani film Potepanje papirnatega zmaja. Po filmih sledijo ustvarjalne delavnice in delavnica z VR očali. V Slamnikarskem muzeju bodo 9. aprila igrali pripovedno predstavo z naslovom Slamnikarska zgodba avtorice Barbare Zonta. Udeležba na dogodkih je brezplačna, vstopnice prevzemite brezplačno v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale ali Mestnem kinu Domžale. Podroben program si poglejte na tej povezavi.

Na dogodke v Galerijo Domžale in v Menačenkovo domačijo vabijo tudi šole in vrtce. V Galeriji Domžale se lahko udeležite delavnice in vodenja po slikarsko-kiparski razstavi Domžalsko vprašanje, kjer so razstavljena dela Gernota Fischerja Kondratovicha in Jureta Markote. Obvezna je predhodna prijava na galerija@kd-domzale.si ali po telefonski številki na 040 365 161. Med 4. in 8. aprilom lahko svoj razred prijavite na vodenje po fotografski razstavi Moja fotozgodba Domžalčana Janeza Medveška v Menačenkovi domačiji.

SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
overcast clouds
4.8 ° C
5.8 °
3.1 °
93 %
1.5kmh
100 %
pon
8 °
tor
8 °
sre
6 °
čet
4 °
pet
7 °

SLEDITE NAM NA

Najbolj brano