torek, 26 septembra, 2023
13.3 C
Kamnik
13.3 C
Kamnik
torek, 26 septembra, 2023
13.3 C
Kamnik
torek, 26 septembra, 2023
13.3 C
Kamnik
torek, 26 septembra, 2023
DomovAktualnoOptimistično pričakovanje sejma v Komendi

Optimistično pričakovanje sejma v Komendi

Po letu in pol premora je lanski jesenski kmetijsko obrtni sejem v Komendi presegel vsa pričakovanja. Tudi zaradi tega organizatorji iz Konjeniškega kluba Komenda s smelostjo in optimizmom pričakujejo spomladanski kmetijsko obrtni sejem, ki bo v Komendi potekal med 8. in 10. aprilom.


Kot je za Modre novice povedal Marjan Sedej, predsednik Konjeniškega kluba Komenda, so organizatorji optimistični, saj zaupajo v poslanstvo sejma. »Verjamemo, da je to najboljša tovrstna sejemska prireditev v Sloveniji, in prepričani smo, da bodo naša pričakovanja potrdili tudi številni razstavljavci in seveda množica obiskovalcev.« Sejem bo v petek, 8. aprila, za obiskovalce odprt od 10. do 18. ure, v soboto, 9. aprila, in nedeljo, 10. aprila, pa od 9. do 18. ure. Vstop na sejemsko prizorišče je možen brez PCT pogoja.

Predstavilo se bo več kot 500 razstavljavcev

V tem trenutku je že prijavljenih 500 razstavljavcev, po Sedejevih besedah pa se njihovo število vsakodnevno spreminja: »Ob začetku sejma in na samem sejmu bo ta številka še bistveno višja.« Aktualni seznam razstavljavcev je dostopen tudi na spletni strani sejemkomenda.si, kjer najdete tudi vse ostale informacije v zvezi s tridnevnim sejemskim dogajanjem. »Program in nabor razstavljavcev bo standarden. Kot vsako leto se bodo tudi letos predstavili nekateri novi partnerji, nekaj partnerjev, ki so manjkali na zadnjih dveh organiziranih sejmih, se ponovno vrača, tako da bo sejemska ponudba resnično bogata in se bo za vsakega obiskovalca našlo nekaj zanj posebej zanimivega. Seveda smo prepričani, da bodo tudi razstavljavci sklenili obilo poslovnih dogovorov in pogodb, kar je navsezadnje tudi cilj sejemske dejavnosti,« je prepričan Sedej.

Tudi letos pester spremljevalni program, a brez večernih koncertov

Lani je bilo na sejmu predstavljenih nekaj novosti: avkcija kasaških konj, odkup in prodaja avtomobilov, predstavitev Slovenske vojske. Ali bodo te vsebine tudi na spomladanskem sejmu, zaenkrat še ni znano, saj se spremljevalni program sejma še oblikuje. Seveda pa bodo organizatorji tako kot vsako leto poskrbeli za dobro organiziran in označen dostop do sejma ter brezplačno parkiranje. To bo možno na parkirnih prostorih poleg sejma, za tiste, ki prihajajo iz smeri Vodic oz. Mengša in Brnika, pa tudi v poslovni coni v Žejah, od koder je organiziran brezplačen avtobus.

V preteklosti je bil sejem v Komendi znan tudi po velikih večernih koncertih. Kot nam je povedal Sedej, teh letos ne bo: »Velikih večernih koncertov zaradi negodovanja domačinov v preteklosti ne predvidevamo. Verjamemo pa, da bo sama gostinska in turistična ponudba na sejmu dovolj atraktivna in polna optimizma ter dobre volje, da potrebe po velikih večernih druženjih niti ne bo.«