torek, 26 septembra, 2023
13.3 C
Kamnik
13.3 C
Kamnik
torek, 26 septembra, 2023
13.3 C
Kamnik
torek, 26 septembra, 2023
13.3 C
Kamnik
torek, 26 septembra, 2023
DomovAktualnoObnova vodovnega in kanalizacijskega omrežja v Mengšu

Obnova vodovnega in kanalizacijskega omrežja v Mengšu

V Občini Mengeš v sodelovanju z JKP Prodnik vsako leto obnovijo del dotrajanega vodovodnega in kanalizacijskega omrežja. V letu 2021 so obnovili omrežje na Zadružniški ulici in na odseku ceste Dobeno – Šorn, zaključena pa je bila tudi obsežna obnova na Pristavi. V začetku meseca junija so v Občini pristopili k izgradnji javnega kanala za odpadno komunalno vodo na Grobeljski cesti.


Na javni kanal za odpadno komunalno vodo bodo priključili objekte ob Grobeljski cesti, ki imajo sedaj nepretočne greznice in novogradnje. Na novo bodo gradili približno 115 metrov javnega kanala, obenem bo obnovljen tudi vodovod ob trasi kanalizacije. Na območju del na  Grobeljski cesti bodo vzpostavili tudi delno zaporo ceste. Dostopi do objektov na cesti bodo možni skladno s prometno signalizacijo in navodili izvajalca. Obnovitvena dela na obeh omrežjih bodo predvidoma zaključena še v tem mesecu.

Na Občini Mengeš opozarjajo, da je sistematično investicijsko vzdrževanje vodovodnega in kanalizacijskega omrežja ključnega pomena za varno oskrbo s pitno vodo in ustrezno urejeno odvajanje komunalne odpadne vode, zato prosijo vse občanke in občanke, ki uporabljajo območje obnovitvenih del, za strpnost.