nedelja, 5 februarja, 2023
0.1 C
Kamnik
0.1 C
Kamnik
nedelja, 5 februarja, 2023
0.1 C
Kamnik
nedelja, 5 februarja, 2023
0.1 C
Kamnik
nedelja, 5 februarja, 2023
0.1 C
Kamnik
nedelja, 5 februarja, 2023
DomovAktualnoNova podoba prostorov Likovnega društva Mengeš

Nova podoba prostorov Likovnega društva Mengeš

Likovno društvo letos praznuje četrt stoletja obstoja in delovanja. Zato so se v društvu odločili, da je to primeren čas tudi za obnovo prostorov.


»Moj začetni korak sem usmerila v novo podobo društvenega prostora. Bil je kar velik in obsežen projekt. Skupaj s člani smo se pridno in zavzeto lotili načrta, podali ideje o umestitvi opreme, začeli s pospravljanjem in odstranjevanjem odvečnih stvari. Po nekaj  mesecih smo uspeli pospraviti celoten prostor, arhivsko dokumentacijo in ga osvežiti z novo opremo,« opiše proces prenove Helena Testen, nova predsednica Likovnega društva Mengeš .

»Ob posluhu župana in pomoči Občine Mengeš je prostor zasijal v novi podobi. Zadihal je tudi s svežino na novo pobeljenih sten, nam pa se je dolgoletna želja uresničila, za kar smo županu Francu Jeriču zelo hvaležni. Tako bo naše ustvarjanje lažje in v prihodnje bodo lahko naše umetnine stalno krasile stene,« dodaja Helena Testen.

S prvo interno razstavo se je v novih prostorih predstavil tudi njihov član Aleš Koman, ki je razstavo opisal kot mini retrospektivo oz. pregled zadnjih dvajsetih let: »Starejša dela so žanrski motivi, kombinacije skupine portretov v različnih situacijah, v gostilni, pri kartanju. V novejših delih zavzemam kompozicijski pristop k portretu, figuri, krajini z manj detajli, slikanju barvnih ploskev v celoto, ki zaživi ob pogledu z nekoliko daljše razdalje.«

Besedilo: Helena Testen, predsednica Likovnega društva Mengeš

Foto: Emi Rodica

SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
broken clouds
0.1 ° C
1.5 °
-0.8 °
61 %
0.5kmh
75 %
ned
-1 °
pon
0 °
tor
1 °
sre
1 °
čet
2 °

SLEDITE NAM NA

Najbolj brano