četrtek, 21 septembra, 2023
20.4 C
Kamnik
20.4 C
Kamnik
četrtek, 21 septembra, 2023
20.4 C
Kamnik
četrtek, 21 septembra, 2023
20.4 C
Kamnik
četrtek, 21 septembra, 2023
DomovAktualnoNova igrala za najmlajše prebivalce Kamnika

Nova igrala za najmlajše prebivalce Kamnika

Včeraj je bil za otroke prav posebni dan, saj so še uradno dobili v uporabo nova igrala. Na javnem igrišču na ulici Franca Pirca so dobili novo večnamensko igralo peskovnik, leseno hišico in pitnik, z novim plezali pa se bodo pohvalili  tudi v enoti Kamenček Vrtca Antona Medveda.


Nova igrala in pitnik na igrišču na Duplici

Igrala na Duplici na ulici Franca Pirca so namenjena tako otrokom iz Vrtca Antona Medveda kot tudi vsem drugim. Otroci iz enote Oblački so za prireditev pripravili kratek program, poln plesa in petja.

»Nedavni epidemiološki ukrepi so pustili posledice tudi na razvoju in zdravstvenem statusu predšolskih in šolskih otrok v Sloveniji, zaznan je upad gibalnih, zato je še toliko bolj pomemben odziv deležnikov družbe. Veseli smo nove pridobitve,« je ob novi pridobitvi povedala ravnateljica Vrtca Antona Medveda Kamnik mag. Liana Cerar.

»V Kamniku vlagamo v športna in otroška igrišča, ki dajejo zavetje otrokom in okoliškim prebivalcem. Vesel sem, da smo skupaj združili moči in smo razvili infrastrukturo, ki je dobra za razvoj otrok. Prepričan sem, da boste imeli zdaj boljše pogoje za igro in boste z veseljem prihajali, je vse prisotne pozdrav kamniški župan Matej Slapar.

Vrednost naložbe večnamenskega igrala je 10.000 evrov, skoraj celotni znesek je s pomočjo donatorskih sredstev, po uspešnem kandidiranju Vrtca in Občine na razpisu, prispevala Zavarovalnica Triglav.  Za gradnjo pitnika so v občini zagotovili sredstva v višini 7.000 evrov.