torek, 21 marca, 2023
17.7 C
Kamnik
17.7 C
Kamnik
torek, 21 marca, 2023
17.7 C
Kamnik
torek, 21 marca, 2023
17.7 C
Kamnik
torek, 21 marca, 2023
17.7 C
Kamnik
torek, 21 marca, 2023
DomovAktualnoNova igrala za najmlajše prebivalce Kamnika

Nova igrala za najmlajše prebivalce Kamnika

Včeraj je bil za otroke prav posebni dan, saj so še uradno dobili v uporabo nova igrala. Na javnem igrišču na ulici Franca Pirca so dobili novo večnamensko igralo peskovnik, leseno hišico in pitnik, z novim plezali pa se bodo pohvalili  tudi v enoti Kamenček Vrtca Antona Medveda.


Nova igrala in pitnik na igrišču na Duplici

Igrala na Duplici na ulici Franca Pirca so namenjena tako otrokom iz Vrtca Antona Medveda kot tudi vsem drugim. Otroci iz enote Oblački so za prireditev pripravili kratek program, poln plesa in petja.

»Nedavni epidemiološki ukrepi so pustili posledice tudi na razvoju in zdravstvenem statusu predšolskih in šolskih otrok v Sloveniji, zaznan je upad gibalnih, zato je še toliko bolj pomemben odziv deležnikov družbe. Veseli smo nove pridobitve,« je ob novi pridobitvi povedala ravnateljica Vrtca Antona Medveda Kamnik mag. Liana Cerar.

»V Kamniku vlagamo v športna in otroška igrišča, ki dajejo zavetje otrokom in okoliškim prebivalcem. Vesel sem, da smo skupaj združili moči in smo razvili infrastrukturo, ki je dobra za razvoj otrok. Prepričan sem, da boste imeli zdaj boljše pogoje za igro in boste z veseljem prihajali, je vse prisotne pozdrav kamniški župan Matej Slapar.

Vrednost naložbe večnamenskega igrala je 10.000 evrov, skoraj celotni znesek je s pomočjo donatorskih sredstev, po uspešnem kandidiranju Vrtca in Občine na razpisu, prispevala Zavarovalnica Triglav.  Za gradnjo pitnika so v občini zagotovili sredstva v višini 7.000 evrov.

Nova igrala tudi v centru Kamnika

Posodobljenega igrišča pa se razveselili tudi otroci v samem centru Kamnika, in sicer v enoti Kamenček Vrtca Antona Medveda. Vrtčevski otroci so dobili novo igralo, ki so ga naredili iz odpadnih ribiških mrež. Igrali se bodo lahko tudi v novem peskovniku. Že lani so na igrišču dobili novo igralo, pomembno za razvoj gibalnih sposobnosti otrok. V naslednjem mesecu bodo otroci dobili še plezalno skalo. Za igrala so na Občini primaknili 20.000 evrov, 1000 evrov pa je bilo zagotovljeno iz Sklada vrtca.

»Spomnim se, da je pred leti tukaj stalo veliko košarkarsko igrišče. Pred leti se je na tem mestu zgradila enota Kamenček, ki je nudila zatočišče že mnogim generacijam otrok. Ta generacije in vse naslednje pa so bogatejše za novo igralo,« je povedal kamniški župan.

Otroci iz enote Kamenček so zapeli in zaplesali dve pesmi, nato pa se zabavali ob različnih delavnicah in na novem igralu.

Nova igrala otrokom ponujajo nove priložnosti za koristno preživljanje časa in igro s svojimi prijatelji.

SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
few clouds
17.7 ° C
17.9 °
17 °
36 %
1.5kmh
20 %
tor
15 °
sre
18 °
čet
18 °
pet
16 °
sob
10 °

SLEDITE NAM NA