torek, 5 julija, 2022
18.1 C
Kamnik
18.1 C
Kamnik
torek, 5 julija, 2022
18.1 C
Kamnik
torek, 5 julija, 2022
18.1 C
Kamnik
torek, 5 julija, 2022
18.1 C
Kamnik
torek, 5 julija, 2022
DomovAktualnoNaj vam umetnost polepša trenutek v Kavarni Veroniki

Naj vam umetnost polepša trenutek v Kavarni Veroniki

Na zadnji marčevski dan so v kamniški Kavarni Veronika odprli prvo samostojno razstavo upokojenke Milene Klemen. Na razstavljenih slikah se pojavljajo različni spomladanski motivi, vse od cvetlic do tihotnega jezera.


»Tako kot v vsaki družini in družbi obstaja nek način izražanja, lasten samo njej, tako je tudi v umetnosti. Umetnost je neminljiva, pogosto nima praktičnih dejstev. Namenjena je duhovnemu in osebnemu uživanju. Želim vam, da v današnjem večeru v umetnosti uživate tudi vi,« je prisotne pozdravila povezovalka večera, hči umetnice, Nina Klemen Blatnik.

Tuhinjka Milena Klemen je industrijska oblikovalka, ki so jo morda starejši Kamničani spomnite po barvitih plastičnih vrečkah, ki jih je oblikovala. Za svojo veliko ljubezen, slikarstvo je našla čas po upokojitvi. Danes slika v umetniškem krožku Društva Lipa pod vodstvom diplomirane slikarke Marije Mojce Vilar.

»Razstava je tematsko zelo zanimiva. Celotna razstava je smiselni izbor tvojih slik. Poustvarila si dela Matije Jame, Gustava Klimta in Vincenta van Gogha. Motiv za prvo sliko je pesem Prodajalka vijolic. Sliko si naslikala v oljni tehniki, ki je zahtevna, a ko jo začutiš, nastanejo čudovite slike. Na drugi strani vidimo naslikane same šopke, tudi iz slovenskih cvetov,« je razstavo svoje mentoriranke predstavila Vilarjeva.

»Vijolice so cvetlice, ki so jih včasih poklanjali svojim prijateljem v znak spoštovanja. So najljubše cvetlice moje mame Milene. So simbol pomladi in pomladnega prebujanja ter so dokaz pozornosti, ki nam jih Milena pogosto namenja. Milenina ljubezen do ustvarjanja je zaznamovala njeno življenje. S temi deli nam danes omogoča varen umik v naravo. Pričara nam umik v deževno jutro, kakršnega smo bili deležni danes. Naj vam pogled na njena dela pričara nasmeh na obraz, prikliče zanimive spomine na preteklostin pohodi žalosti,« je k ogledu razstave povabila njena hči.

Za kulturni program sta poskrbeli kitaristki-pevki Društva Lipa Domžale Joži Anžin in Saša Šink. Nekaj pesmi je zapela tudi Moravška Mara.

SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
light rain
18.1 ° C
18.8 °
16.4 °
92 %
2.6kmh
75 %
tor
27 °
sre
27 °
čet
26 °
pet
23 °
sob
25 °

SLEDITE NAM NA

Najbolj brano