torek, 26 septembra, 2023
13.3 C
Kamnik
13.3 C
Kamnik
torek, 26 septembra, 2023
13.3 C
Kamnik
torek, 26 septembra, 2023
13.3 C
Kamnik
torek, 26 septembra, 2023
DomovAktualnoNa voljo so štipendije za izobraževanje kuharjev in natakarjev

Na voljo so štipendije za izobraževanje kuharjev in natakarjev

Zaradi pomakanja zaposlenih v gostinstvu in turizmu so se na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, natančneje v delovni skupini za reševanje problematike kadrov v gostinstvu in turizmu, odločili, da bodo dijaki triletnega poklicnega programa gastronom-hotelir prejemali štipendije za deficitarne poklice.


Za štipendijo lahko zaprosite vsi, ki se prvič vpisujete v prvi letnik izobraževanja za poklic natakarja ali kuharja. V prihodnjem šolskem letu bodo dodelili do 1000 štipendij, mesečna višina znaša 102,40 evra. To vrsto štipendije lahko dijaki prijemajo hkrati z drugimi, kar pomeni, da lahko hkrati dobivajo Zoisovo, državno ali katero koli drugo štipendijo, razen kadrovske. Vlogo boste lahko oddali od 13. junija do vključno 23. septembra 2022 na spletnih straneh Javnega štipendijskega sklada.

Deficitarne štipendije so namenjene pridobivanju novih zaposlenih v poklicih, kjer primanjkuje kadra. In ravno podjetja v gostinstvu in turizmu se že dlje časa spopadajo s težavo pridobivanja novih zaposlenih. S pričakovanim vzponom turistične panoge v naslednjih letih bo povpraševanje podjetij po novih zaposlenih samo še večje. Zato je nova štipendija za mlade odlična priložnost, da se izobrazite v smeri gostinstva, saj vam to po koncu izobraževanja prinese skoraj zagotovljeno delovno mesto.