sreda, 29 novembra, 2023
-0.9 C
Kamnik
-0.9 C
Kamnik
sreda, 29 novembra, 2023
-0.9 C
Kamnik
sreda, 29 novembra, 2023
-0.9 C
Kamnik
sreda, 29 novembra, 2023
DomovAktualnoŽivahen konec tedna na Kamfestu

Živahen konec tedna na Kamfestu

V soboto in nedeljo so se na Kamfestu prepletli različni glasbeni ritmi, na svoj račun so prišli tudi otroci. Glasbeniki so dokazali, da v Sloveniji kakovostna glasba še kako živi. Številni obiskovalci dogodkov so se sprehajali med stojnicami, si privoščili pivo, sladoled ali vafelj. Svoj kotiček na Glavnem trgu ima tudi kamniška knjižnica, lahko se pa preizkusite tudi v nagradni igri Modrih novic in osvojite eno izmed številnih nagrad.


Od Šmentanih muh do risane glasbe

Lukavi Luka in Šmentane muhe iz Notranjske so na Otroškem odru predstavili slovensko etnološko glasbeno dediščino. V Kreativni četrti Baruntani so si mimoidoči na izmenjevalnici oblačil lahko svoja stara oblačila zamenjali za nova. Ob Evropskem letu mladih so svojo točko predstavili člani Mreže MAMA, kjer so se obiskovalci lahko pomeril v okoljskem activityu. Člani Mladinskega sveta Kamnik so z interaktivno anketo spraševali občane, kaj jih v občini najbolj moti. Dogajanje v Baruntani so s svojo glasbo popestrile domačinke iz skupine April. Večerni program so začeli lokalni rokerji Before time. Za njimi so množico razgibali člani tria Pantaloons, ki so poskrbeli za pravo plesno zabavo, nekje med pol poti med jazzom in elektronsko glasbo. Na mestnem odru so v soboto zvečer Počeni Škafi s pomočjo francoskega striparja Alfreda ustvarili pravo glasbeno zabavo z risbami. Izvajali so francoske šansone in neworleanško ulično glasbo z duhovitimi in ganljivimi besedili, Alfred pa je vsako besedilo pospremil s svojim stripom.

Klovnska zabava s pridihi jazza in afriške glasbe

V nedeljo je otroke s svojimi vragolijami očaral klovn Gaber. Skupaj z otroki je vzgojil kaktus. Po Keršmančevem parku so se ob mraku sprehodili skrivnosti obiskovalci iz gledališke skupine Globus Hystericus in z nami delili svoje doživljanje parka. Z različnimi liki so prikazali, kaj vse park pomeni ljudem. V Samostanu Mekinje so v varnem zavetju mogočnih zidov obiskovalci lahko ogledali hrvaški film Morena.

Nedeljski glasbeni program v Baruntani bi morala odpreti Jure Pukl in Maja Keuc, a je slednja nastop morala odpovedati zaradi bolezni gasilk. Obiskovalci so lahko še vseeno prisluhnili melodičnemu jazzu. Kasneje so oder zavzeli še jazzovski glasbeniki iz skupine Zhlehtet, ki so obiskovalce popeljali v kozmični svet jazza in elektronike.

Na mestnem odru je delček afriške kulture v mesto prinesla v mesto Ganka Wiyaala, ki je s svojimi divjimi plesnimi ritmi in odličnim glasom navdušila vse prisotne. Sporočilo njenega nastopa je , da naj ne nehamo ljubiti in naj ostanemo pozitivni.