nedelja, 5 februarja, 2023
0.1 C
Kamnik
0.1 C
Kamnik
nedelja, 5 februarja, 2023
0.1 C
Kamnik
nedelja, 5 februarja, 2023
0.1 C
Kamnik
nedelja, 5 februarja, 2023
0.1 C
Kamnik
nedelja, 5 februarja, 2023
DomovAktualnoFotografske delavnice v Arboretumu dobro obiskane

Fotografske delavnice v Arboretumu dobro obiskane

Foto, kino in video klub Mavrica iz Radomelj je letos izvedel kar tri fotografske delavnice v sodelovanju z Arboretumom Volčji Potok. Tako je tudi Mavrica obogatila programsko ponudbo arboretuma, ki ima največjo rastlinsko zbirko v Sloveniji in je kulturni spomenik državnega pomena. Fotografi imamo v tem prostoru številne motive tako rastlin kot tudi druge ponudbe parka, ki pritegnejo objektive skozi vse leto.


Na megleno jesensko soboto, 15. oktobra, ko je še rahlo rosilo, se je zbrala druščina ljubiteljev fotografije na zadnji, tretji  letošnji delavnici. Delavnico sta vodila Peter Rojc, fotograf, odličen vrtnar in animator, ki ima vedno nove izzive v rokavu, v pomoč mu je bila Binca Lomšek, vodja foto sekcije Mavrice. Peter je udeležencem svetoval in praktično pokazal osnovna pravila zajema fotografije, o motečih elementih, perspektivi, linijah, slikovnem kotu, osvetlitvi, položaju sonca, izbiri pravega trenutka in še marsikaj. Vse tri delavnice (maja, septembra in oktobra) so bile dobro obiskane. Opažamo, da se jih udeležuje vedno več staršev z otroki, še posebej smo bili veseli mlajših in najstnikov, saj so na zadnji delavnici bili že tretjinsko zastopani. Prav mladi so se zelo zabavali, za kar gre zahvala duhovitemu vodji delavnic Petru Rojcu. Tri uspešne letošnje fotografske delavnice v sodelovanju z Arboretumom nas navdajajo z upanjem, da bi se mladi vključili v društvo Mavrica, kjer bi lahko svoje fotografsko znanje izpopolnili, se udeleževali izobraževanj, fotografskih natečajev in delavnic.

Za udeležbo na delavnici je dovolj že pameten telefon ali fotoaparat in polna mera dobre volje, pa je vedno zelo zabavno. Dobra fotografija ni odvisna od kakovosti telefona ali fotoaparata, temveč dobro oko in pravi trenutek pritiska na sprožilec. Po končani delavnici udeleženci pošljejo po tri svoje najboljše fotografije z delavnice, ki jih objavimo na spletni strani  http://FKVK-mavrica.si (v galeriji).

Tudi Arboretum Volčji Potok organizira več tematskih fotografskih natečajev skozi vse leto (kronice, tulipani, rododendroni, vrtnice, poletno vzdušje). V njih fotografije ocenjujejo naši najbolj izkušeni fotografi.

Binca Lomšek

SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
broken clouds
0.1 ° C
1.5 °
-0.8 °
61 %
0.5kmh
75 %
ned
-1 °
pon
0 °
tor
1 °
sre
1 °
čet
2 °

SLEDITE NAM NA

Najbolj brano