torek, 26 septembra, 2023
13.3 C
Kamnik
13.3 C
Kamnik
torek, 26 septembra, 2023
13.3 C
Kamnik
torek, 26 septembra, 2023
13.3 C
Kamnik
torek, 26 septembra, 2023
DomovAktualnoDobrodelna akcija za pomoč živalim

Dobrodelna akcija za pomoč živalim

Bliža se zima in mraz, ko bodo živali, še posebej prostoživeče, še bolj potrebovale našo pomoč. Zato so se v Mladinskem centru AIA Mengeš v sodelovanju z Društvom Lajka odločili organizirati akcijo za pomoč živalim v stiski. Zbirajo predvsem hrano in opremo za živali, donacije lahko prinesete na sedež mladinskega centra v Mengšu.


V društvu Lajka pomagajo živalim, ki začasno živijo pri skrbnikih, živalim, za katere skrbniki ne morejo poskrbeti zaradi finančne stiske, ter prostoživečim mucam. Najbolj od vsega potrebujejo hrano za muce, saj je nikoli ni dovolj za vse prostoživeče muce, sedaj pa sploh, ko prihaja zima. Seveda je dobrodošlo vse, kar se bo še nabralo.

»Najlepša hvala vsem, ki nam boste pomagali pomagati. Zbrano bomo dali društvu Lajka, ki je društvo za zaščito in pomoč živalim v stiski. ki osvešča ljudi, da ima prav vsako živo bitje pravico do lastnega življenja in odsotnosti trpljenja ter da je vsako življenje neprecenljivo. Prizadevajo si, da bi vsaka žival dobila vesel in topel dom,« pojasnjuje Sara Petrovič, prostovoljka iz Mladinskega centra AIA Mengeš.

Donacije zbirajo v Mladinskem centru AIA, Slovenska cesta 28 v Mengšu, od 2.novembra do 1.decembra vsak delovni dan od 16. do 22. ure.