četrtek, 21 septembra, 2023
20.4 C
Kamnik
20.4 C
Kamnik
četrtek, 21 septembra, 2023
20.4 C
Kamnik
četrtek, 21 septembra, 2023
20.4 C
Kamnik
četrtek, 21 septembra, 2023
DomovAktualnoCenter za mlade Domžale: razstava fotografij, aktivnosti za mlade in predavanja za...

Center za mlade Domžale: razstava fotografij, aktivnosti za mlade in predavanja za starše

Oktobra in novembra lani je v Centru za mlade Domžale potekal fotografski natečaj Pogled 2021. Odziv na natečaj je bil ponovno zelo dober, rezultat samega natečaja pa je zares odličen, kar lahko z ogledom virtualne ali fizične razstave v centru v Domžalah ugotovite tudi sami. Poleg tega v Centru za mlade Domžale organizirajo tudi številne raznolike aktivnosti za mlade, poleg tega pa tudi predavanja za starše.


Na mladinskem fotografskem natečaju je letos sodelovalo 218 avtorjev, ki so na natečaj prijavili 1537 fotografij. Natečaj je bil sestavljen iz treh tem, v sklopu katerih so avtorji lahko prijavljali svoje fotografije. Tematike so bile naslednje: vijuge, kjer so avtorji v svoj objektiv zaobjeli najrazličnejše vijuge, ki so jih videli okoli sebe; povozil jih je čas, kjer so se avtorji osredotočali na vse stvari, ljudi, arhitekturo, stvari okoli nas, ki so ostali za nami pozabljeni in jih v modernem življenju skoraj ne opazimo več; tretja tema pa je bila prosta, kar pomeni, da so avtorji lahko prijavili katerokoli fotografijo z najrazličnejšimi tematikami.

Avtorji so bili razdeljeni v tri starostne kategorije: mladi do 15 let, mladi med 16. in 29. letom ter starejši od 30. leta starosti. Največ avtorjev je bilo v prvi starostni kategoriji do 15 let, in sicer 119. V drugi starostni kategoriji je sodelovalo 57 avtorjev, v tretji pa 42 avtorjev. V prvi temi je svoje fotografije prijavilo 171 avtorjev s 487 fotografijami. V drugi temi je fotografije prijavilo 144 avtorjev s 423 fotografijami. V tretji temi pa je sodelovalo 183 avtorjev s 627 fotografijami. 

CZM Domžale - natečaj Pogled

Aktivnosti za mlade

Januarja in februarja poteka v Centru za mlade Domžale veliko zanimivih in raznolikih aktivnosti. Udeležite se lahko vadbe pilatesa in se pripravite na smučarsko sezono. Poleg torkovega termina ob 17.30 smo dodali še jutranji četrtkov termin ob 8. uri. Ponovno bomo začeli tudi z vadbo joge.

Otroci, stari od 7 do 12 let, se lahko priključijo ustvarjalnim delavnicam, ki potekajo ob četrtkih od 16. do 17. ure.

Mladi, ki se soočajo z različnimi stiskami, se lahko obrnejo na svetovalnico za mlade, kjer bodo našli pogovor, podporo in nasvet.

Vsak mesec Center za mlade Domžale organizira tudi kahoot kviz turnir na različne teme. Vsak teden postavijo 20 vprašanj, ob koncu meseca pa objavijo tri zmagovalce posameznega meseca. Priporočajo za večerno napenjanje možganov, še posebej, če vas doleti karantena!

V Centru za mlade vabijo prostovoljce, ki obvladajo kakšnega od osnovnošolskih ali srednješolskih predmetov (