četrtek, 21 septembra, 2023
20.1 C
Kamnik
20.1 C
Kamnik
četrtek, 21 septembra, 2023
20.1 C
Kamnik
četrtek, 21 septembra, 2023
20.1 C
Kamnik
četrtek, 21 septembra, 2023
DomovŠportOdbojkaKamničani zaostajajo po prvi finalni tekmi končnice

Kamničani zaostajajo po prvi finalni tekmi končnice

Odbojkarji Calcit Volleyja so v prvi finalni tekmi končnice Sportklub prve odbojkarske lige v gosteh izgubil proti ACH Volleyju z 0:3 (-19, -21, -26). Druga finalna tekma bo na sporedu že v petek ob 20. uri v športni dvorani Kamnik. Ekipi igrata na tri zmage.


V letošnji sezoni so ljubljanski odbojkarji dobili kar 51 od 52 tekem, tudi vse tri medsebojne s Kamničani, zato je bilo pred finalno serijo popolnoma razumljivo, da jim je tudi pripadla vloga favoritov. Tudi zato, ker so v dozdajšnjih sedmih finalnih obračunih vedno premagali odbojkarje Calcit Volleyja, ki pa so zato v zadnjih sezonah kar trikrat zmagali v pokalu Slovenije, enkrat pa so ACH Volley izločili v polfinalu. Toda pokal se igra le na eno zmago, prvenstvo na tri.

Domači odbojkarji so v uvodnem nizu z asom Nikole Gjorgieva povedli s 6:3, vendar so jim Kamničani, natančneje Tommi Siirilä, vrnili z dvema zaporednima asoma za izenačenje na 6:6. Toda po uspešnem napadu Mateja Köka, ki je bil po polminutnem odmoru Matije Pleška uspešen še v bloku, so Ljubljančani pobegnili na plus štiri (13:9). Za novi polminutni odmor se je kamniški trener odločil po novem bloku, tokrat Nebojše Mašulovića in zaostanku petih točk, že po naslednjem servisu Köka pa so Kamničani zaostajali za šest točk (12:18). Uvodni niz, v katerem so bili ljubljanski bolj učinkoviti v napadu, predvsem to velja za Gjorgieva, ki je dosegel osem  točk, je bil s tem odločen. Zmago domače ekipe je potrdil Mašulović.

Mitja Gasparini, Calcit Volley
Foto: Klemen Brumec

Tudi v drugem nizu so prvi do dveh točk prednosti prišli Ljubljančani (5:3), a ne za dolgo, kajti že na šesti točki je sledilo izenačenje. Do 14. točke sta se ekipi menjavali v vodstvu, z novo točko Gjorgieva je ACH Volley povedel s 16:14, po uspešnem napadu Matica Videčnika pa z 18:15. V končnico niza so Kamničani vstopili že s štirimi točkami zaostanka (16:20), vendar so z asom Mihe Bregarja prepolovili svoj zaostanek (19:21), tako da je domači trener Mladen Kašić vzel svoj prvi polminutni odmor na tekmi. Po njem so njegovi varovanci zanesljivo prišli še do enega niza, ki ga je končal Gjorgiev.

V tretjem nizu so prvi do prednosti prišli Kamničani, ki so v vseh treh nizih sicer povedli z 1:0, po napaki domače ekipe pa prvič tudi z 2:0. Ljubljančani so na tretji točki izid izenačili, na servis Mitja Gasparinija ter dvema zaporednima točkama Bregarja pa je bilo 8:4 za Calcit Volley. Vendar so se ljubljanski odbojkarji hitro vrnili v