nedelja, 4 decembra, 2022
2.7 C
Kamnik
2.7 C
Kamnik
nedelja, 4 decembra, 2022
2.7 C
Kamnik
nedelja, 4 decembra, 2022
2.7 C
Kamnik
nedelja, 4 decembra, 2022
2.7 C
Kamnik
nedelja, 4 decembra, 2022
DomovŠportKamničani organizirajo brezplačno šolo vaterpola

Kamničani organizirajo brezplačno šolo vaterpola

V kamniškem klubu Calcit Waterpolo so se odločili, da tudi letos otrokom, starim med 8 in 13 let, omogočijo brezplačno poletno vaterpolo šolo.


Mlade vaterpoliste smo obiskali na jutranjem treningu. Pod budnim očesom izkušenega trenerja Blaža Balentina se vaterpolisti najprej ogrejejo. Nekaj tekov okoli bazena, krajše ogrevanje, nato pa že skok v vodo in že so bili v polnem pogonu. Za začetek so ponovili različne tehnike plavanja, nadaljevali z različnimi vajami z žogo, na koncu pa so seveda odigrali čisto pravo vaterpolo tekmo.

Kaj čaka začetnike?

Za vaterpolo začetnike je edini pogoj, da otrok preplava dve širini bazena oz. 40 metrov. Pod strokovnim vodstvom izkušenih trenerjev se nato naučili osnov tehnik plavanja, ki so potrebne za uspešno igranje vaterpola. Vaterpolo, ki velja po oceni strokovnjakov za enega najtežjih športov, je hkrati tudi edini ekipni vodni šport, ki se igra na olimpijskih igrah.

Seveda bodo otroci poleg veščin plavanja v roke prijeli tudi vaterpolsko žogo in se seznanili z osnovami vaterpola, ki ima že dolgo tradicijo v Kamniku. Kamničani so letos postali članski državni podprvaki, lani pa prvaki, tako da se bodo lahko srečali tudi z najboljšimi igralci vaterpola v Sloveniji. S prizadevnim delom imajo otroci veliko možnosti, da zaigrajo za eno izmed selekcij slovenske reprezentance, ki se že nekaj let uspešno kosa z vrstniki iz drugih držav. Letos gre selekcija U16 celo na svetovno prvenstvo, člani pa na evropsko. Poleg tega se klub udeležuje številnih pripravljalnih turnirjev tudi v drugih državah, kar omogoča številna potovanja in spoznavanja novih krajev. Letos bo pod okriljem slovenske vaterpolo zveze zaživela Alpska vaterpolo liga (AWL). Vsekakor je vaterpolo v velikem vzponu, postanite del zgodbe tudi vi, vabljeni!

Brezplačna vaterpolo šola Kamnik
SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
overcast clouds
2.7 ° C
3.2 °
1.4 °
93 %
1kmh
100 %
ned
5 °
pon
7 °
tor
8 °
sre
6 °
čet
4 °

SLEDITE NAM NA

Najbolj brano