torek, 21 marca, 2023
17.7 C
Kamnik
17.7 C
Kamnik
torek, 21 marca, 2023
17.7 C
Kamnik
torek, 21 marca, 2023
17.7 C
Kamnik
torek, 21 marca, 2023
17.7 C
Kamnik
torek, 21 marca, 2023
DomovSmučiščaObertauern: pravljično smučišče, ki nikoli ne spi

Obertauern: pravljično smučišče, ki nikoli ne spi

Ali je še kaj lepšega, kot prvi dan novega leta preživeti na smučišču? Seveda je –preživeti ga na avstrijskem smučišču Obertauern, ki velja za eno od najbolj zasneženih območij v Alpah. Pretekli tedni smučiščem sicer niso bili naklonjeni, odjuga je naredila svoje, in tako je smuka zadnjih dni bolj podobna tisti v poznem spomladanskem času. A nič ne de, z zgodnjim prihodom smo na smučišču Obertauern kljub temu imeli na voljo dobre tri ure kakovostnega vijuganja po belih strminah. To priljubljeno avstrijsko smučišče pa ni sinonim le za odlično smučanje, temveč tudi za pestro zabavno in nočno življenje ter vrhunsko hotelsko, velnes ter fitnes ponudbo.


»Kot bi vstopil v pravljično deželo!« je najbrž misel vsakogar, ki v Obertauern pride prvič. Ta občutek se ob vsakokratnem ponovnem prihodu le okrepi. Lična barvna pročelja številnih hotelov in apartmajskih hiš, urejeno okolje in okusna okrasitev so tiste podrobnosti, ki že ob prihodu prepričajo najbolj petične goste. A prava pravljica se začne na belih strminah. Približno sto kilometrov prog, ki so vedno vrhunsko pripravljene (tudi v teh dneh, ko to ni samoumevno), nočna smuka (ponedeljek in četrtek), možnost smučanja izven urejenih smučišč, številne aktivnosti za otroke in družine (otroški park za najmlajše, izposoja smučarske opreme, šole smučanja in bordanja, sankanje), snežni park ter adrenalinske aktivnosti (kolesarjenje in kajtanje na snegu, proga za merjenje hitrosti) so zagotovilo za aktivno preživete zimske dni.

Mi smo se tokrat podali po krožno poti, imenovani Tauern tura, s katero na smučeh raziščete celotno smučišče. Navdušile so nas moderne in izredno hitre sedežnice, ki imajo po večini ogrevane sedeže (ženski del ekipe je bil zelo “zagret”). Sodobna infrastruktura tako zagotavlja, da skoraj nikoli ne čakate v vrsti. Čeprav smo se tokrat na smučišče pripeljali v stilu – srebrno strelo Peugeot 2008, ki jo odlikuje sodoben videz, udobje in sorazmerno velik prtljažnik, so nam posodili v Avto centru Rodex iz Radomelj – smo bili vseeno veseli, da smo lahko avto parkirali ob smučišču. Vse proge so namreč povezane in dostopne na smučeh oz. bordu.

Rodex-smucisca, januar 2023

Smučišče Obertauern je od naših krajev (Kamnik, Domžale) oddaljeno le dobri dve uri (skozi predor Karavanke po avtocesti do izvoza St. Michael im Lungau, kjer se usmerite za Obertauern), toda po našem mnenju si kljub temu zasluži, da mu namenite več kot zgolj en smučarski dan. Zakaj? Ker je cena celodnevne smučarske vozovnice za odraslo osebo 53 evrov, kar je ceneje od večine primerljivih smučarskih središč v okolici in širše. Mi se zagotovo še vrnemo! Če ne prej, pridemo aprila na največji avstrijski lov za zakladom, ko v pobočje proge Gamsleiten zakopljejo 30 zabojev z dragocenimi nagradami, najbogatejši bo letos skrival ključe povsem novega avtomobila BMW v vrednosti več kot 50 tisoč evrov.

V smučišče Obertauern se res zaljubiš na prvi pogled, kot smo zapisali ob našem obisku v tem snežnem dragulju pred leti. Ob letošnjem obisku lahko rečemo, da ljubezen še vedno traja.


OBERTAUERN

SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
few clouds
17.7 ° C
17.9 °
17 °
36 %
1.5kmh
20 %
tor
15 °
sre
18 °
čet
18 °
pet
16 °
sob
10 °

SLEDITE NAM NA