petek, 14 junija, 2024
21.4 C
Kamnik
21.4 C
Kamnik
petek, 14 junija, 2024
21.4 C
Kamnik
petek, 14 junija, 2024
21.4 C
Kamnik
petek, 14 junija, 2024
DomovPROKjer združujejo vrhunsko kulinariko z odlično zabavo

Kjer združujejo vrhunsko kulinariko z odlično zabavo

V naši okolici ni veliko gostiln, kjer bi bila okusna domača hrana pospremljena z vrhunsko kapljico ter podčrtana s prijetnim vzdušjem in odlično zabavo. V Bukovici pri Vodicah, le 15 minut vožnje iz naših krajev, Gostilna pri Anzelnu združuje vse to, hkrati pa njen šef in lastnik Miha Špenko poskrbi, da se pri njih vsak gost počuti kot kralj.


Gostilna je bila ustanovljena leta 1819. Danes jo vodi šesta generacija družine Špenko, ponosa ne skriva šef Miha, ki s svojo pobalinsko igrivostjo in preprostostjo, čeprav gosti najbolj eminentne znane osebe, očara vsakega gosta, tako da se ob obisku takoj počuti domače in prijetno. Poseben šarm gostilne pri Anzelnu, ki izžareva več kot dvestoletno tradicijo, se še okrepi, ko Miha gostom razkrije, s čim jih bo pogostil. Ko pa na mizo začne prihajati hrana – ulala! – ostane omizje brez besed ob jedeh, ki jih pripravlja Mihov sin Blaž, šef kuhinje in somelje prve stopnje. Pristna domača hrana s sodobnim pridihom je rdeča niti kulinaričnega popotovanja, ki pri Anzelnu riše nasmehe ne samo zadovoljnih, ampak na koncu tudi sitih gostov. Vodiške preste s smetano, tunin namaz, karpačo, meso, ki se topi v ustih, krača, teletina, jagenjček, pa pita, skutina torta, šmorn in, ne nazadnje, pregrešno dober domači kruh. Hrano pri Anzelnu pospremijo z domačimi brezalkoholnimi sokovi ali odlično žlahtno kapljico. Če želite popolno kulinarično izkušnjo, tudi izbor vin prepustite Mihu, saj vas bo kot somelje tretje stopnje popeljal po poti novih spoznanj.

Poleg različnih poslovnih in družabnih srečanj, porok ter obletnic, ki jih gostijo v novejšem delu gostilne, kjer lahko sprejmejo okoli 70 ljudi, ste v gostilni pri Anzelnu dobrodošli vsak dan na malici ali kosilu, ki ga strežejo do 15. ure. Za hrano se je od ponedeljka do četrtka po 16. uri treba predhodno dogovoriti, ob petkih delajo do 22. ure (za večerne ure je nujna rezervacija), medtem ko ob koncu tedna odprejo gostilno le po dogovoru za zaprto zaključeno družbo.

Če si hud, si hud, če si najhujši, si pa pri Anzelnu, pravi napis ob njihovem šanku, ki se v poznih večernih urah spremeni v razigrano plesišče. Naša ekipa je bila navdušena nad Anzelnovim hudim trojčkom: okusno domačo hrano, odlično zabavo in … kaj sestavlja tretji del, pa boste morali preveriti sami!

SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
broken clouds
21.4 ° C
23.7 °
19.8 °
54 %
3.6kmh
75 %
pet
21 °
sob
22 °
ned
21 °
pon
26 °
tor
28 °

SLEDITE NAM NA

Najbolj brano

DomovPROKjer združujejo vrhunsko kulinariko z odlično zabavo

Kjer združujejo vrhunsko kulinariko z odlično zabavo

V naši okolici ni veliko gostiln, kjer bi bila okusna domača hrana pospremljena z vrhunsko kapljico ter podčrtana s prijetnim vzdušjem in odlično zabavo. V Bukovici pri Vodicah, le 15 minut vožnje iz naših krajev, Gostilna pri Anzelnu združuje vse to, hkrati pa njen šef in lastnik Miha Špenko poskrbi, da se pri njih vsak gost počuti kot kralj.


Gostilna je bila ustanovljena leta 1819. Danes jo vodi šesta generacija družine Špenko, ponosa ne skriva šef Miha, ki s svojo pobalinsko igrivostjo in preprostostjo, čeprav gosti najbolj eminentne znane osebe, očara vsakega gosta, tako da se ob obisku takoj počuti domače in prijetno. Poseben šarm gostilne pri Anzelnu, ki izžareva več kot dvestoletno tradicijo, se še okrepi, ko Miha gostom razkrije, s čim jih bo pogostil. Ko pa na mizo začne prihajati hrana – ulala! – ostane omizje brez besed ob jedeh, ki jih pripravlja Mihov sin Blaž, šef kuhinje in somelje prve stopnje. Pristna domača hrana s sodobnim pridihom je rdeča niti kulinaričnega popotovanja, ki pri Anzelnu riše nasmehe ne samo zadovoljnih, ampak na koncu tudi sitih gostov. Vodiške preste s smetano, tunin namaz, karpačo, meso, ki se topi v ustih, krača, teletina, jagenjček, pa pita, skutina torta, šmorn in, ne nazadnje, pregrešno dober domači kruh. Hrano pri Anzelnu pospremijo z domačimi brezalkoholnimi sokovi ali odlično žlahtno kapljico. Če želite popolno kulinarično izkušnjo, tudi izbor vin prepustite Mihu, saj vas bo kot somelje tretje stopnje popeljal po poti novih spoznanj.

Poleg različnih poslovnih in družabnih srečanj, porok ter obletnic, ki jih gostijo v novejšem delu gostilne, kjer lahko sprejmejo okoli 70 ljudi, ste v gostilni pri Anzelnu dobrodošli vsak dan na malici ali kosilu, ki ga strežejo do 15. ure. Za hrano se je od ponedeljka do četrtka po 16. uri treba predhodno dogovoriti, ob petkih delajo do 22. ure (za večerne ure je nujna rezervacija), medtem ko ob koncu tedna odprejo gostilno le po dogovoru za zaprto zaključeno družbo.

Če si hud, si hud, če si najhujši, si pa pri Anzelnu, pravi napis ob njihovem šanku, ki se v poznih večernih urah spremeni v razigrano plesišče. Naša ekipa je bila navdušena nad Anzelnovim hudim trojčkom: okusno domačo hrano, odlično zabavo in … kaj sestavlja tretji del, pa boste morali preveriti sami!

SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
broken clouds
21.4 ° C
23.7 °
19.8 °
54 %
3.6kmh
75 %
pet
21 °
sob
22 °
ned
21 °
pon
26 °
tor
28 °

SLEDITE NAM NA

Najbolj brano