torek, 26 septembra, 2023
13.3 C
Kamnik
13.3 C
Kamnik
torek, 26 septembra, 2023
13.3 C
Kamnik
torek, 26 septembra, 2023
13.3 C
Kamnik
torek, 26 septembra, 2023
DomovAktualnoV cepilni akciji v kamniškem zdravstvenem domu skromen odziv

V cepilni akciji v kamniškem zdravstvenem domu skromen odziv

Prejšnji teden je med 13. in 15. januarjem v Sloveniji znova potekala akcija Dnevi cepljenja. Glavni namen je zaščita prebivalstva pred koronavirusom, še posebej pred najbolj aktualno različico omikron. Akciji so se pridružili tudi v Zdravstvenem domu dr. Jurija Polca v Kamniku, kjer se je cepljenja udeležilo 699 prebivalcev.


Direktor zdravstvenega doma, Sašo Rebolj, je pred začetkom cepilne akcije pričakoval, da bo največ prebivalstva prišlo na cepljene s tretjim odmerkom. In to se je res zgodilo, saj je kar 556 udeležencev prišlo na cepljenje s tretjim odmerkom, ki ponuja še dodatno zaščito pred okužbo in pred težjim potekom bolezni. S prvim odmerkom se je v treh dneh cepilo 31 prebivalcev, z drugim pa 112. Odziv je bil tako skromen, a se v zdravstvenem domu zavedajo, da morajo biti na tej stopnji zadovoljni tudi s takim številom. Cepljenje, katerega cilj je vrniti življenje v normalne tire, je potekalo z cepivoma Pfizer in Moderna.

Cepljenje bo potekalo tudi v naslednjih tednih. V tem tednu se lahko nenaročeni pacienti v Zdravstvenem domu Kamnik cepite v torek, sredo in četrtek. Točne termine si poglejte na naslednji povezavi. Cepljenje bo potekalo s prvim, drugim in tretjim odmerkom. Tudi tokrat se bo cepilo s cepivoma Pfizer in Moderna, s tem da je slednja primerna samo za starejše od tridesetega leta. V teh terminih se bo cepilo še proti sezonski gripi.