sreda, 6 julija, 2022
23.6 C
Kamnik
23.6 C
Kamnik
sreda, 6 julija, 2022
23.6 C
Kamnik
sreda, 6 julija, 2022
23.6 C
Kamnik
sreda, 6 julija, 2022
23.6 C
Kamnik
sreda, 6 julija, 2022
DomovAktualnoPraznovanje 15. obletnice delovanja Zasebnega vrtca Peter Pan

Praznovanje 15. obletnice delovanja Zasebnega vrtca Peter Pan

V okviru občinskega praznika je včeraj 15-letnico delovanja praznoval Zasebni vrtec Peter Pan. Ob tej priložnosti, ko prvi njihovi varovanci že prestopajo vrata srednjih šol, so zaposleni v vrtcu pripravili krajšo slovesnost.


V vrtec je trenutno vključenih 109 otrok od prvega leta starosti do vstopa v šolo. Razporejeni so v starostno homogene, heterogene in kombinirane oddelke, kar pomeni, da imajo lahko v enem oddelku otroke različnih starosti. V zadnjih letih postopoma v vzgojni proces uvajajo elemente montessori vzgoje, ki deluje tako, da si otrok sam oblikuje odnos do sebe in do drugih stvari.

Prisotne je pozdravila direktorica vrtca Maša Drenik in dodala: »Otrok lahko napreduje in se razvija, če mu ponudimo pravo okolje in prave dejavnosti. Odrasel mora paziti, da se lahko otrok razvija v pravilni smeri, zato se ob tej priložnosti zahvaljujem celotnemu našemu kolektivu za njihovo vsakdanjo skrb za otroke,«. Poudarila je še, da se je njihov vrtec v vseh teh letih izjemno spremenil.         

 »V veselje mi je, da takole zaključujemo občinski praznik, ko se spominjamo rojstva generala Rudolfa Maistra. 15 let je dolga doba, nekateri otroci so zdaj že na fakultetah, pa vendar je treba poudariti, da je vaš vrtec ob začetku delovanja, ko je bilo pomanjkanje prostora v vrtcih, reševal takratno prostorsko stisko in za to smo vam na Občini Kamnik iskreno hvaležni. Hvaležni za to, da vam je takrat uspelo urediti izjemen in privlačen vrtec,« je delovanje vrtca pohvalil kamniški župan Matej Slapar.

Za kulturni program so poskrbeli otroci iz skupine Iskrice, ki so zapeli in zaplesali četvorko. Vsi prisotni, večinoma babice in dedki otrok, so si imeli možnost ogledati barvite igralnice vrtca.

SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
few clouds
23.6 ° C
24.8 °
21.9 °
60 %
2.1kmh
20 %
sre
28 °
čet
25 °
pet
25 °
sob
26 °
ned
25 °

SLEDITE NAM NA

Najbolj brano