četrtek, 8 decembra, 2022
2.4 C
Kamnik
2.4 C
Kamnik
četrtek, 8 decembra, 2022
2.4 C
Kamnik
četrtek, 8 decembra, 2022
2.4 C
Kamnik
četrtek, 8 decembra, 2022
2.4 C
Kamnik
četrtek, 8 decembra, 2022
DomovAktualnoPet zanimivih dejstev o trgu rabljenih avtomobilov v letu 2021

Pet zanimivih dejstev o trgu rabljenih avtomobilov v letu 2021

Trg rabljenih avtomobilov se spreminja iz leta v leto. Strokovnjaki razvijajo nove tipe in izboljšujejo varnost avtomobilov. A ne spreminja se velika privlačnost avtomobilov za tatove in preprodajalce. Pred nakupom je zato dobro preveriti zgodovino uporabe našega avtomobila. To preverimo na platformi CarVertical, kjer izvemo informacije o prejšnjih servisih avtomobila in če je bilo vozilo že kdaj ukradeno ali poškodovano ter še veliko več. Pri CarVertical so analizirali podatke  iz 25. držav. Sem spadajo tako države Evropske unije kot tudi Rusija, Srbija in Združene države Amerike.


1. Najbolj poškodovan avtomobil na trgu je BMW

Zanimivo je, da so nekatere znamke avtomobilov bolj pogosto udeležene v nesrečah kot druge. Lastniki BMW-jev, pozor! Skoraj 50 odstotkov BMW-jev, ki so jih preverili uporabniki, je bilo že poškodovanih. Po drug strani pa je takih le 30 odstotkov Fiatov. Skupno smo vozniki svojim vozilom povzročili za več kot tri milijarde škode.

2. Največja verjetnost je, da bo ukradena Škoda octavia

V lanskem letu so po podatkih tatovi ukradli 672 avtomobilov. V skoraj 40 odstotkih je bila to Škoda octavia. Verjetnost, da vam ukradejo BMW-ja serije 3, je trikrat manjša. To pomeni, da morate biti lastniki Škode, še posebej previdni ter skrbno paziti na svoj avtomobil.

3. Prevara s prevrtenim števcem kilometrov je še vedno izjemno pogosta

Kupci avtomobilov v 19 odstotkih pri nakupu starega avtomobila naletijo na nazaj prevetren števec kilometrov. Točna številka nazaj prevetrenih kilometrov znaša več kot sedem milijard kilometrov.

4. Najbolj priljubljeni avtomobili v letu 2021 so BMW, Volkswagen in Audi

Glede na podatke s platforme so BMW, Volkswagen in Audi najbolj priljubljeni proizvajalci avtomobilov. Skupaj predstavljajo 13 % vseh avtomobilov, iskanih na platformi Car Vertical. Najbolj priljubljen avto je BWM serije 3, kipredstavlja približno pet odstotkov vseh pregledanih avtomobilov na platformi. Drugi priljubljeni modeli avtomobilov na tem seznamu so še BMW serije 5, Volkswagnov golf, Audi A6 in Škoda octavia.

5 Najstarejši med preverjenimi avtomobili so BMW-ji

Starih BWM-jev je skoraj več kot katerikoli drugih avtomobilov. Več kot 40 odstotkov BMW-jev, ki so jih uporabniki poiskali lani, je bilo izdelanih med letoma 1990 in 2010. Pri drugih znamkah so ti odstotki znatno nižji.

SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
overcast clouds
2.4 ° C
3.3 °
0.3 °
92 %
0.5kmh
100 %
čet
4 °
pet
7 °
sob
7 °
ned
3 °
pon
-0 °

SLEDITE NAM NA

Najbolj brano