ponedeljek, 5 decembra, 2022
5.4 C
Kamnik
5.4 C
Kamnik
ponedeljek, 5 decembra, 2022
5.4 C
Kamnik
ponedeljek, 5 decembra, 2022
5.4 C
Kamnik
ponedeljek, 5 decembra, 2022
5.4 C
Kamnik
ponedeljek, 5 decembra, 2022
DomovAktualnoKoncert Komornega zbora Dekor v Domžalah

Koncert Komornega zbora Dekor v Domžalah

V težkih časih, ko se morajo zaradi človeškega napuha otroci skrivati pod zemljo, ko mora brat nad brata stegovati roko, ko vlada razdor, disharmonija, bomo prosili za mir z najlepšimi harmonijami, ki tolažijo srca. V nedeljo, 13. marca vabljeni na koncert Komornega zbora Dekor v cerkev Marijinega vnebovzetja v Domžale.


Skozi koncert z naslovom Nemški in francoski sakralni biseri vas bodo pevci vodili po poteh odkrivanja glasbene retorike. Spretno oblikovanje misli in fraz, pravilna artikulacija in obvladovanje pevske igre, podajanje metafor v razgibanosti ritma in dramatičnosti zaokroži celotno glasbeno pripoved prostestantske Nemčije 19. stoletja in katoliške Francije 19. in 20. stoletja.

Komorni zbor Dekor se je že kmalu po svoji ustanovitvi leta 2015 zaradi svoje kakovosti in zanimivih ter tehtnih programov uveljavil kot eden vidnejših slovenskih vokalnih ansamblov. Pevci prihajajo iz vse Slovenije in zamejstva. Vsako leto povabijo medse uveljavljenega domačega ali gostujočega dirigenta. Med njimi je stalnejše mesto zasedala tržaška Slovenka Petra Grassi. Leta 2018 so pod njenim vodstvom zmagali na državnem zborovskem tekmovanju Naša pesem 2018 v Mariboru. V petih letih delovanja so pevci nanizali številne samostojne projekte in sodelovali z uveljavljenimi glasbeniki in sestavi, kot so Dani Juris, Sebastjan Vrhovnik, Mate Bekavec, Aco Bišćević, orkester Slovenske filharmonije, solisti Akademije Kronberg iz Nemčije in drugi. Pod vodstvom Aca Bišćevića bodo glasbeniki ob pomoči organista Gregorja Klančnika na tokratnem koncertu soočili nemško in francosko sakralno vokalno glasbo in odkrivali skrivnosti glasbene retorike.

SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
light intensity shower rain
5.4 ° C
5.9 °
3.1 °
94 %
2.1kmh
100 %
tor
8 °
sre
6 °
čet
4 °
pet
7 °
sob
8 °

SLEDITE NAM NA

Najbolj brano