torek, 26 septembra, 2023
13.3 C
Kamnik
13.3 C
Kamnik
torek, 26 septembra, 2023
13.3 C
Kamnik
torek, 26 septembra, 2023
13.3 C
Kamnik
torek, 26 septembra, 2023
DomovAktualnoDomžalčan Matjaž Dobravec prvi Slovenec ima mojstrski naziv 6. Dan v aikidu

Domžalčan Matjaž Dobravec prvi Slovenec ima mojstrski naziv 6. Dan v aikidu

V začetku letošnjega leta je v japonskem mestu Tokyu, v glavnem centru aikida v Hombu doju, potekala razglasitev za višje črne pasove. Na stopnjo 6. Dan je bil promoviran Domžalčan Matjaž Dobravec, prvi Slovenec, ki je prejel ta visoki mojstrski naziv v aikidu. Gre za častni naziv, ki ga je prejel na podlagi priporočil, na to pa je vplivalo več dejavnikov. Za njim je že skoraj tri desetletje vadbe aikida, četrt stoletja trenerstva, vodenja Shodokan dojo – slovenskega aikido društva, udeležbe in predavanj na mednarodnih seminarjih… Skratka, aikido je, odkar se je začel ukvarjati z njim, njegov način življenja.Matjaž prihaja iz Dragomlja in je že 25 let zaposlen na Stanovanjskem skladu RS kot računalničar. Največ prostega časa med tednom nameni za vodenje aikido kluba, čez vikende pa z življenjsko sopotnico Tamaro, ki ima tudi 2. Dan v aikidu, aktivno preživlja svoj prosti čas, hodi v hribe, teče in se sprošča v naravi na kolesu, smučeh … Matjaž je nosilec častne listine Olimpijskega komiteja Slovenije in plakete Športnik leta 2018 občine Domžale.

Kot inštruktor ni cenjen samo pri nas, temveč tudi v tujini. Organizacija Aikido Association International ima svoja predstavništva širom po svetu in vsak od njih od časa do čas organizira kakšen seminar in povabi inštruktorje iz tujine. Vabljen je tudi sam. Pred pandemijo je učil na raznih koncih sveta in sicer v ZDA, Dubaju, Mauritiusu, Kuvajtu, Belgiji, Španiji. Širjenja znanja ni nikoli dovolj in vesel je, ko pride na gostovanje, kjer si ljudje želijo pridobiti nova znanja.

V prihodnosti želi Matjaž nadaljevati s treningi in kar največ ljudi navdušiti za to veščino, ki ti nudi veliko lepih trenutkov na treningih, v prijetnem okolju, obdan s pozitivnimi ljudmi. Klub že leta deluje tudi na humanitarnem področju, saj vsako leto organizirajo razne akcije za pomoči potrebnim ljudem, udeležujejo se krvodajalskih akcij, prav tako pa sodelujejo z Zvezo prijateljev mladine, kjer nudimo otrokom brezplačne treninge. “To je tudi naše poslanstvo, ki ga bomo širili naprej” je še dodal Matjaž Dobravec.

Iskrene čestitke ob tako izrednem dogodku ter srečno še naprej.

Povzeto po: Domžalec.si