nedelja, 5 februarja, 2023
0.1 C
Kamnik
0.1 C
Kamnik
nedelja, 5 februarja, 2023
0.1 C
Kamnik
nedelja, 5 februarja, 2023
0.1 C
Kamnik
nedelja, 5 februarja, 2023
0.1 C
Kamnik
nedelja, 5 februarja, 2023
DomovAktualnoDeževno vreme ni ustavilo snidenja Miklavža s številnimi otroki

Deževno vreme ni ustavilo snidenja Miklavža s številnimi otroki

Po deževnem dnevu se je Kamnik zvečer odel v bolj svetleče barve. Kljub dežju se je pod Malim gradom zbrala navdušena množica otrok in odraslih. Malo pred peto so županu Mateju Slaparju z odštevanjem pomagali prižgati tisočere luči, ki so zažarele v samem mestnem jedru. A vrhunec večernega dogajanja, prihod Miklavža je šele sledil.


A še pred Miklavžem so oder zavzele pevke angelskega otroškega cerkvenega pevskega zbora iz Tunjic, ki so zapele božične pesmi. Nato sta oder zavzela angel in parkeljna ter s pomočjo otrok poskusila dokazati, kaj je močnejše, dobro ali zlo. Zmagal je angel in tako je bil čas za obisk Miklavža, ki je vse otroke prijazno pozdravil. Angeli pa so razdelili mandarine. Ljudsko izročilo Miklavževega obiska so v Kamniku tokrat prikazali člani Kulturnega društva dr. France Stele iz Tunjic.

Ob simboličnem prehodu teme v svetlobo je župan Matej Slapar zbranim otrokom in njihovim staršem predal posebno sporočilo, da naj se ravno v prazničnih dneh vsi spomnimo na osamljene ljudi, predvsem starejše, in na otroke, ki so se morda znašli v takšni ali drugačni stiski, in jim po svojih najboljših močeh v teh dneh pokažemo, da niso sami – pa naj gre le za prijazen nasmeh, topel stisk roke ali pa drobno darilce, ki lahko ogreje kakšno osamljeno srce.

A prava zabava se je kasneje nadaljevala na drsališču, kjer boste lahko od zdaj naprej drsali od ponedeljka do petek od 12. do 20. ure; v soboto, v nedeljo in med prazniki pa od 10. do 22. ure.

Prejšnji petek krasitev Šutne

V december so v Kamniku vstopili s plamenčki upanja naših najmlajših, ki so v petek dopoldan okrasili novoletne smrečice v starem mestnem jedru Kamnika. Nekoliko otožno in prazno ulico so ta dan pobarvala mrzla rdeča lička in noski, rumeni dežni plaščki, barviti dežniki, pisani šali in rokavice ter smeh otrok iz kamniških vrtcev in zavodov, ki so s svojimi izvirnimi okraski okrasili smrečice na Šutni. Ekipa Zavoda za turizem in šport Kamnik skupaj z vršilcem dolžnosti direktorja Lukom Svetcem so tradicionalni pogreli otroke s toplim čajem in jih razveselili s piškoti in bonboni. Zvečer pa so za večerne sprehajalce okoli smrečic prižigali svečke, ki so jih poimenovali plamenčki upanja na Šutni in s tem tudi simbolično vrnili Šutni luč.

K božičnim nakupom vabi ponudba na stojnicah

Na stojnicah lahko kupite domače izdelke iz bližnje in daljne okolice. Lahko najdete nekaj naravne kozmetike ali pa si privoščite nove uhane. Prodajalci ponujajo tudi topla oblačila iz volne in doma narejene denarnice. Za sladkanje so na voljo različne vrste medu in vaflji. Stojnice bodo odprte ob koncih tedna vse tja do božiča.

SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
broken clouds
0.1 ° C
1.5 °
-0.8 °
61 %
0.5kmh
75 %
ned
-1 °
pon
0 °
tor
1 °
sre
1 °
čet
2 °

SLEDITE NAM NA

Najbolj brano