nedelja, 5 februarja, 2023
0.1 C
Kamnik
0.1 C
Kamnik
nedelja, 5 februarja, 2023
0.1 C
Kamnik
nedelja, 5 februarja, 2023
0.1 C
Kamnik
nedelja, 5 februarja, 2023
0.1 C
Kamnik
nedelja, 5 februarja, 2023
DomovŠportV Kamniku so razglasili najboljše gorske tekače v letošnji sezoni

V Kamniku so razglasili najboljše gorske tekače v letošnji sezoni

Tekači KGT Papež so bili na slovesni prireditvi prejemniki številnih priznanj. Najboljši gorski tekač v letu 2022 je postal Timotej Bečan in najboljša gorska tekačica je Mojca Koligar. Miran Cvet in Gašper Bregar sta prejela priznanja za 10 oziroma 25 reprezentančnih nastopov, Ivan Urh in KGT Papež pa kot organizatorji teka na Sv. Primož. 


Gorske tekače iz vse Slovenije je pozdravil župan Matej Slapar. Pomen gorskih tekov v atletiki je izpostavil Primož Feguš, v.d. predsednika AZS. O teku na svetovni sceni pa je poročal Tomo Šarf, predsednik svetovne zveze za gorske teke.

Dušan Papež, predsednik Združenja za gorske teke, je označil sezono kot odlično. Gorskim tekačem je čestital za lepe dosežke tako na domačem kot na svetovnem prizorišču. Poudaril je dosežek Timoteja Bečana, ki je bil v izboru atlet leta uvrščen na tretje mesto med člani. S prestižnim priznanjem je celotna atletska družina dala veljavo njemu in gorskemu teku.  

Najprej je potekala podelitev medalj za ekipno prvenstvo na Šmarni gori. Srebro so dosegle naslednje ekipe KGT Papež: mladinci (Aleš Prelovšek in Nik Romšak), članice (Nuša Mali in Urša Trobec), člani 2 (Nejc Uršič in David Vogrin), zlato pa ekipa Timotej Bečan in Miran Cvet. Klub KGT Papež je bil ekipno drugi. 

Med najboljšimi v Pokalu Slovenije v skupnem seštevku je bilo kar 11 tekačev KGT Papež v različnih kategorijah. 3. mesto so zasedli: Klara Močnik (mladinke), Ivica Žlogar (veteranke),  Luka Kovačič (član). 2. mesto: Klara Močnik (st. mladinke), Bojan Kožuh (st. veteran). Zmagovalci Pokala pa so bili: Mojca Koligar (ml. veteranke),  Urška Trobec (veteranka), Miran Cvet (veteran), Dragica Cvišić (st. veteranka), Bojan Galin (st. veteran), Timotej Bečan (član).Priznanja za nastope na vseh tekmah so prejeli: Klara Močnik, Bojan Galin in Rajko Sršen.

Dušan Papež je 11 organizatorjem tekmovanj podelil zahvale za odlično organizacijo. Predstavili so tudi koledar tekem za leto 2023 z novimi tekmovanji na domači in tuji sceni.

SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
broken clouds
0.1 ° C
1.5 °
-0.8 °
61 %
0.5kmh
75 %
ned
-1 °
pon
0 °
tor
1 °
sre
1 °
čet
2 °

SLEDITE NAM NA

Najbolj brano