četrtek, 21 septembra, 2023
20.1 C
Kamnik
20.1 C
Kamnik
četrtek, 21 septembra, 2023
20.1 C
Kamnik
četrtek, 21 septembra, 2023
20.1 C
Kamnik
četrtek, 21 septembra, 2023
DomovŠportOdbojkaZ zmago v Mariboru prve tako v domačem prvenstvu kot v Mevzi

Z zmago v Mariboru prve tako v domačem prvenstvu kot v Mevzi

V derbiju desetega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za ženske so odbojkarice Calcit Volleyja v Mariboru s 3:1 (22, -19, 14, 25) premagale Novo KBM Branik. Tekma je veljala tudi za srednjeevropsko ligo. Kamničanke bodo v sredo, 1. decembra, ob 19. uri, v Kopru proti Ankaranu igrale prvo četrtfinalno tekmo pokala Slovenije, v soboto, 4. decembra, pa jih v enajstem krogu državnega prvenstva čaka še gostovanje v Šempetru v Savinjski dolini.


Med tednom sta najboljših slovenski ženski odbojkarski ekipi igrali v pokalu CEV. Obe sta prikazali dobro igro, vendar so se morale odbojkarice Nove KBM Branika posloviti od nadaljnjega tekmovanja, Kamničanke pa so še drugič premagale švicarski ViteosNeuchatel in se uvrstile v naslednji krog. Prvi njihov letošnji medsebojni dvoboj so v Kamniku dobile slovenske državne prvakinje in to brez izgubljenega niza. Veliko težje so do zmage prišle v Mariboru, ko so izkoristile šele šesto zaključno žogo za ponovno vodstvo v državnem prvenstvu, medtem ko so si v srednjeevropski ligi s šesto zmago že zagotovile nastop na zaključnem turnirju.

V tekmo so bolje vstopile mariborske odbojkarice, ki so povedle s 4:1, po napaki gostij pa s 7:3. Vodile so tudi še z 8:4, toda Olivera Brulec Kostić je izid na deveti točki izenačila. Domačinke so sredi niza izkoristile nekaj slabšo igro Kamničank v obrambi in še enkrat pobegnile za tri točke (14:11), po polminutnem odmoru Gregorja Rozmana pa so se državne prvakinje dokončno razigrale. Z asom FatoumatteSillah, ki je tekmo začela na mestu sprejemalke, je na 17:17 sledilo novo izenačenje, po bloku Katje Mihevc pa po začetnih 1:0 prvo vodstvo Calcit Volleyja (18:17). V končnici so bile bolj zbrane Kamničanke, tudi po zaslugi uigranih kombinacij med Evo Pavlović Mori in LucilleCharuk, s svojim drugim blokom, tudi drugim kamniškim pa je niz končala Mihevčeva.

Tudi v drugem nizu so bile domače odbojkarice tiste, ki so si prve priigrale prednost. Še na šesti točki sta bili ekipi skupaj, z asom  Mirte Velikonje Grbac pa so bankirke povedle z 10:6. Veliko zaslug za njihovo vodstvo je imela tudi razigrana Taja Gradišnik Klanjšek. S polminutnim odmorom je Rozman zaustavil nalet domače ekipe, z asom Brulec Kostićeve pa so njegove varovanke zaostajale le še za točko (11:12) in za polminutni odmor se je tokrat odločil Bruno Najdič. Ob pravem trenutku, kajti po njem so Mariborčanke dosegli dve zaporedni točki, obakrat je bila uspešna Gradišnik Klanjšek, na servis številke 11 pa so dosegle tri zaporedne točke za vodstvo z 20:14. Visoke prednosti domače odbojkarice niso zapravile, s svojo dvanajsto točko na tekmi pa je za izenačenje v nizih poskrbela Gradnišnik Klanjšek.

V tretjem nizu je prvi po polminutnem odmoru posegel Bruno Najdič, saj so Kamničanke s točko Sillah povedle z 9:6. Mariborčanke so se jim hitro približale na točko zaostanka (9:10), toda na servis Sillah so jim Kamničanke pobegnile za pet točk (14:9). Čeprav so se jim po drugem polminutnem odmoru domače odbojkarice približale na tri točke zaostanka (12:15), do napete končnice ni prišlo, kajti na servis Mance Lenart in napadu Sillah so Kamničanke z delnim izidom 6:0 prišle do neulovljive prednosti (21:12). Niz se je končal z lastno napako domače ekipe.

Kamničanke so dobro vstopile tudi v četrt