četrtek, 21 septembra, 2023
20.1 C
Kamnik
20.1 C
Kamnik
četrtek, 21 septembra, 2023
20.1 C
Kamnik
četrtek, 21 septembra, 2023
20.1 C
Kamnik
četrtek, 21 septembra, 2023
DomovŠportNogometRadomljanke so se dobro borile proti Olimpiji

Radomljanke so se dobro borile proti Olimpiji

Za člansko ekipo Ženskega nogometnega kluba Radomlje je nova zrelostna preizkušnja, rumenosrčne pa so znova navdušile s svojo igro. Zasedba s peterico kadetinj v začetni enajsterici je bila v dvoboju z izkušeno ekipo Olimpije na pragu točke. 


Prvomajski obračun v deževnih Radomljah so bolje odprle Ljubljančanke, ki so povedle v tretji minuti tekme. Anja Prša, ki se je v prvem polčasu nekajkrat vključila v napad, je z diagonalnim udarcem premagala debitantko v golu Nušo Vidrih. Ob mladi vratarki, ki je le dan pred tekmo dopolnila 16 let, se je v članski ekipi predstavila tudi Lea Dolinar, ki je v 14. minuti poskusila s prvim udarcem proti golu.

Mlade Radomljanke so po hitrem zadetku Olimpije vzpostavile ravnotežje, v 16. minuti pa so izpeljale prvo nevarno akcijo. Po napaki ljubljanske zadnje vrste je Sara Nemet krenila iz svojega kazenskega prostora in na nedovoljen način zaustavila Zalo Kuštrin. Vratarka Olimpije je bila izključena, a je s posredovanjem prav gotovo preprečila izenačenje Radomljank. Sledilo je obdobje domačink. Dolinarjeva je v 30. minuti izvedla prosti strel z razdalje 30 metrov, vendar je merila malenkost preko vrat. Čuvajka domače mreže je minuto pred odmorom odbila še strel Barbare Kralj, druga najboljša strelka v zgodovini ŽNK Radomlje je po predložku pred gol merila z glavo. 

Vidrihova je v uvodu drugega polčasa izbila nevaren predložek pred vrata, v 54. minuti pa je Olimpija podvojila prednost. Žoga je po prostem strelu Manje Rogan v gneči končala na nogi Lare Klopčič, ki je bila uspešna z bližine. Le štiri minute zatem so odgovorile tudi Radomljanke. Laura Šenk je s podajo v prostor zaposlila Kuštrinovo, ki je bila vnovič prehitra za gostujočo obrambo, s strelom v oddaljenejši kot pa je premagala še Niko Šapek, še eno bivšo članico ŽNK Radomlje. Gol je dal ekipi Aljaža Gornika dodatne energije. Vidrihova ni imela težav z udarcema Ane Milović, ki je dvakrat sprožila z razdalje, v 68. minuti pa je bila nevarna Neli Hofman.  Pet minut zatem je okvir gola reševal Olimpijo. Kuštrinova je sijajno izvedla prosti strel s 27 metrov, žoga se je od prečnika odbila v igro, Katarina Gadnik in Neli Hofman pa nista uspeli izenačiti. Domačinke so v 75. minuti prišle še do enega prostega strela, tokrat s kakšnih 24 metrov. Dvoboj je bil dokončno odločen pet minut pred koncem tekme, ko je po samostojni akciji zadela Ana Milović. 

»Vtisi so zelo pozitivni. Dekleta so pokazale karakter, odigrale so na polno. Želele so zmagati, biti tekmovalne in pokazati vse, kar znajo. V veliki meri jim je to tudi uspelo, tako da smo zelo zadovoljni. Mislim, da so morale nasprotnice igrati iti preko sebe, da so tekmo pripeljale v svojo korist. Velike pohvale našim dekletom. Se je pa potrebno zavedati, da imamo izredno mlado ekipo, danes sta debitirali Lea in Nuša, ki sta bili v tem tednu stari 16 let. Ne glede na to, so se vsa dekleta odzvala fantastično in smo zelo ponosni na njih,« je bil po tekmi zadovoljen trener Gornik. 

ŽNK RADOMLJE – ŽNK OLIMPIJA LJUBLJANA 1:3 (0:1)Strelke: Zala Kuštrin (58′); Anja Prša (3′), Lara Klopčič (54′), Ana Milović (85′)