ponedeljek, 5 decembra, 2022
4.8 C
Kamnik
4.8 C
Kamnik
ponedeljek, 5 decembra, 2022
4.8 C
Kamnik
ponedeljek, 5 decembra, 2022
4.8 C
Kamnik
ponedeljek, 5 decembra, 2022
4.8 C
Kamnik
ponedeljek, 5 decembra, 2022
DomovŠportKolesarstvoZapore cest zaradi Dirke po Sloveniji

Zapore cest zaradi Dirke po Sloveniji

V soboto bo po modronovičnih občinah potekala kraljevska, 4. etapa Dirke po Sloveniji, s Tadejem Pogačarjem, Janom Tratnikom in Matejem Mohoričem v glavnih vlogah. Cilj etape bo parkirišče na Rakovih Ravnah na Veliki planini. Zaradi pomembnosti tekme bo oviran promet.


Cesta od Podloma do cilja na Veliki planini bo zaprta od 11. do 19. ure, in sicer od odcepa z glavne ceste pod vrhom Črnivca naprej. Na istem odseku bo cesta zaprta še od 8. do 9. ure. Velja opozorilo, da na dan dirke parkiranje na Kranjskem raku ne bo mogoče, za obiskovalce bodo parkirišča nekoliko naprej, posrbljeno bo tudi za usmerjenje avtomobilov. Obiskovalci si lahko dirko ogledajo s kolesi ali peš. Tisti, ki bodo prišli s kolesom, bodo imeli dostop po cesti, dokler ne pride prvi policijski avto.

Popolne zapore bodo tudi na drugih cestah v naših občinah. Kolesarji bodo na cestah med 12:30 in 14. uro. Popolna zapora bo na cesti Rodica – Moste in na križiščih lokalnih cest s to cesto. Zapore bodo leteče, kar pomeni, da se bodo ceste zapirale pred prihodom kolesarjev in odpirale takoj, ko bo zadnji kolesar peljal mimo zapore.

Zadnji vzpon tekmovalcev na Veliko planino, kjer je cilj predviden ob 15. uri, bo iz Luč. Natančen razpored si poglejte v spodnjem dokumentu. Trasa dirke je dostopna tudi na tej povezavi.

V cilj bodo kolesarji prispeli predvidoma med 14.30 in 15.30. Po koncu tekmovanja bo na Rakovih ravneh potekala podelitev nagrade najboljšim tekmovalcem. Zmagovalec te kraljevske etape bo za nagrado prejel velikoplaninski kravji zvonec.

Sicer pa bodo najboljši kolesarji v občino Kamnik prispeli v Tunjice nekaj po 13. uri in naprej proti Tunjiški Mlaki, potem se bodo spustili čez Tunjice, čez železniški prehod zadnje postaje Kamnik-Graben, zavili levo na Medvedovo ulico, nadaljevali bodo skozi krožišče in v 2. izhodu zavili proti Stranjam, Godiču in Stahovici. Prve kolesarje na vrhu Črnivca pričakujemo med 13.30 in 14. uro, od tod bodo nadaljevali proti Gornjemu gradu, Radmirjem, Ljubnem ob Savinji, Raduhi, Lučam in se čez Podvolovljek povzpeli na Rakove ravni pod Veliko planino. Podrobnejše informacije o etapi so na voljo na uradni spletni strani www.tourofslovenia.si

SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
overcast clouds
4.8 ° C
5.8 °
3.1 °
93 %
1.5kmh
100 %
pon
8 °
tor
8 °
sre
6 °
čet
4 °
pet
7 °

SLEDITE NAM NA

Najbolj brano