ponedeljek, 5 decembra, 2022
5.4 C
Kamnik
5.4 C
Kamnik
ponedeljek, 5 decembra, 2022
5.4 C
Kamnik
ponedeljek, 5 decembra, 2022
5.4 C
Kamnik
ponedeljek, 5 decembra, 2022
5.4 C
Kamnik
ponedeljek, 5 decembra, 2022
DomovŠportKako uspešni so bili komendski judoisti na šolskem državnem prvenstvu?

Kako uspešni so bili komendski judoisti na šolskem državnem prvenstvu?

V petek je v Športnem društvu Gib Šiška potekalo Državno prvenstvo v judu za osnovne in srednje šole. Udeležili so se ga tudi judoisti Judo kluba Komenda, ki tokrat niso zastopali svojega kluba, ampak svojo šolo.


Že na začetku tekmovanja so bili navdušeni, saj je trener Boštjan Veinhandl poskrbel za dobro vzdušje na ogrevanju, ki je potekalo kar v trampolin sobi Športnega društva Gib. Motivacija, da dobro zastopajo svojo šolo, je bila dobra, čeprav je bila konkurenca močna, saj je tekmovalo kar 204 športnikov iz 113 slovenskih šol.

Judoisti iz Kamnika in okolice so osvojili 4 kolajne in kar dva naslova državnega šolskega prvaka v judu. To sta postala Haya Veinhandl Obaid, ki je tekmovala za OŠ Komenda Moste in Žiga Pahor, ki je nastopil za OŠ Frana Albrehta Kamnik.

Druga najboljša je bila Timeja Starovasnik, ki je za OŠ Šmartno v Tuhinju osvojila naslov državne podprvakinje. Odlično se je borila tudi Taja Žgur (OŠ Preserje pri Radomljah), ki je osvojila 3. mesto.

Na osnovnošolskem DP so tekmovali še Karim Veinhandl, Maj Jurca in Maj Lokar Gros, ki so žal ostali brez kolajn. Prav tako se za boljšo uvrstitev ni izšlo srednješolcema Žigi Klariču in Luki Žagarju.

SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
light intensity shower rain
5.4 ° C
5.9 °
3.1 °
94 %
2.1kmh
100 %
tor
8 °
sre
6 °
čet
4 °
pet
7 °
sob
8 °

SLEDITE NAM NA

Najbolj brano