torek, 26 septembra, 2023
13.3 C
Kamnik
13.3 C
Kamnik
torek, 26 septembra, 2023
13.3 C
Kamnik
torek, 26 septembra, 2023
13.3 C
Kamnik
torek, 26 septembra, 2023
DomovŠportKolesarstvoBrez njih dirke ni!

Brez njih dirke ni!

Zadnjo spomladansko soboto je bilo v kolesarskem smislu najbolj praznično, tako in drugače vroče ter spektakularno pod Veliko planino. Na Rakovih Ravneh se je namreč nekaj pred tretjo popoldan zaključila četrta etapa kolesarske dirke Po Sloveniji. Še kako pestro pa je bilo ves dan tudi v dolini ob celotni trasi etape, ki so jo številni mediji napovedovali kot kraljevsko. Karavano z “zelenim” Komendčanom Tadejem Pogačarjem so glasno pozdravili tudi v Kamniku. Največ navijačev se je zbralo ob krožišču na Fužinah. Prav tam, v bližnjem KIKštarterju, pa so imeli dnevno “bazo” predstavniki sedme sile.


Za osemindvajseto izvedbo kolesarske dirke Po Sloveniji je bilo akreditiranih skoraj 130 novinarjev. Med drugimi tudi poročevalci globalno prepoznavnih visokonakladnih dnevnikov, francoskega L´Equipe in La Parisien ter italijanskega La Gazetta dello Sport. Za kamniško etapo, ki naj bi jo ob trasi spremljalo kar 80 tisoč navijačev, je bilo evidentiranih devetdeset novinarjev! Dobra tretjina se je oglasila tudi v kamniškem novinarskem središču. Med prvimi je bila naša sodelavka Alenka Kastelic, novinarka spletnega portala, ki je nato z navijaškim avtobusom Zavoda za turizem in šport zgodbe odšla lovit v cilj etape. Čez dan so se v prijetno ohlajenem prostoru z dobro kavo in hitrim internetom, kot nam je v smehu zatrdil italijanski kolega, so s tem zadovoljene osnovne potrebe novinarja, izmenjale številne ekipe piscev, fotografov, montažerjev in upravljalcev družabnih omrežij. Največ po 16. uri, ko so se vračali s pravljične planine …

Sanjsko moštvo s Kolodvorske

Med prvimi je predavalnico v KIKštarterju, ta se je za to priložnost prelevila v novinarsko središče, zasedla ekipa RTV Slovenija. Novinarja David Črmelj in Miha Mišič, montažerka Lea Krmelj ter redaktorja Sara Čačič in Jan Krmelj so rutinirano in hitro pripravili prispevke za poznopopoldanska in večerna poročila. Kljub napornemu ritmu logistično najtežje etape so si po opravljenem delu privoščili še skok do Glavnega trga, ki je v preteklosti že nekajkrat gostil start in cilj dirke. Prvič že v drugi izvedbi dirke leta 1994, ko je bil v Kamniku cilj prve etape.

Ekipa RTV Slovenija
Novinarja David Črmelj in Miha Mišič, montažerka Lea Krmelj ter redaktorja Sara Čačič in Jan Krmelj so rutinirano in hitro pripravili prispevke za poznopopoldanska in večerna poročila.

»Kamnik je res mesto s pravo kolesarsko dušo. Etapa je povsem upravičila naziv “kraljevska”, tudi kar se gledalcev tiče. Kamniški navijači so dobri poznavalci tega športa, vedo, katere pozicije ob trasi je treba zasesti, da bo izkušnja pri ogledu najboljša. Bravo, Kamnik!« je komplimente navijačem v imenu ekipe s Kolodvorske namenil David, ki je tudi sam odličen rekreativni kolesar. »Ta okoliš sem že prekolesaril po dolgem in počez. To poletje, če bom le utegnil, se po novem asfaltu povzpnem tudi pod Veliko planino,« je še dodal prepoznavni novinar, ki novinarsko kilometrino zadnja leta nabira tudi na največjih kolesarskih dirkah. Od spomladanskih klasik do jesenske španske Vuelte.