četrtek, 21 septembra, 2023
20.4 C
Kamnik
20.4 C
Kamnik
četrtek, 21 septembra, 2023
20.4 C
Kamnik
četrtek, 21 septembra, 2023
20.4 C
Kamnik
četrtek, 21 septembra, 2023
DomovŠportV Kamniku razglasili najboljše slovenske gorske tekače

V Kamniku razglasili najboljše slovenske gorske tekače

V petek, 28. januarja, je v Domu kulture v Kamniku ob upoštevanju zahtev za omejitev covida-19 potekala zaključna prireditev in podelitev priznanj najboljšim slovenskim gorskim tekačem. Med njimi je kar pet tekačev KGT Papež, tudi naj gorski tekač Timotej Bečan in naj tekačica Nuša Mali.


V pozdravnem nagovoru je župan Matej Slapar poudaril pomen športa za občino, med najboljšimi športniki občine so dolga leta tudi gorski tekači KGT Papež. Roman Dobnikar, predsednik AZS, je pohvalil delo Združenja za gorske teke in velik doprinos gorskih tekačev k atletiki tako v tekmovalnem kot organizacijskem smislu. Dušan Papež, predsednik Izvršnega odbora Združenja za gorske teke pri Atletski zvezi Slovenije, je sezono 2021 kljub pandemiji razglasil za uspešno. Pohvalil je delo članov odbora, se zahvalil vsem organizatorjem tekem, AZS in WMRA za uspešno sodelovanje in tudi sponzorjem za finančno pomoč. Za dosežke je čestital tekačem in trenerjem.

Voditeljica Barbara Božič je ob projekciji Špele Papež predstavila slovenske tekme v sezoni 2022 (Sv. Primož, Bukovica, Hrastnik trail, Vipava, Ratitovec, Rogla trail, Podbrdo, Hg Idrija trail, Črna prst, Smlednik, Šmarna gora).

Mednarodni koledar je predstavil Tomo Šarf, sekretar in kandidat za predsednika Svetovne zveze za gorske teke. Organizirano bo svetovno prvenstvo v gorskih tekih in trailu na Tajskem, svetovno veteransko prvenstvo na Irskem in mednarodna tekma za mlade v Italiji ter evropsko prvenstvo v Španiji.

Pred slovesno podelitvijo so za zabavni del poskrbeli člani Tria Fantastikus.

V sezoni 2021 ni bilo Pokala Slovenije, ampak so bila zaradi pandemije covida-19 organizirana državna prvenstva, zato so proglasili le najboljše gorske tekače. Prejeli so priznanja in vrednostni bon. Med najboljšimi je bilo kar pet tekačev KGT Papež. Med člani je 2. mesto pripadlo Gašperju Bregarju, tretje pa Miranu Cvetu, med članicami 2. mesto Mojci Koligar. Razglasili so tudi naj gorskega tekača in tekačico. Laskavi naslov je pripadel Timoteju Bečanu (KGT Papež) in Nuši Mali (od oktobra KGT Papež).

Dušan Papež je podelil priznanja in knjige Sledi odličnosti vsem organizatorjem tekem, ki so kljub težavam in zahtevam v zvezi s covidom-19 izvedli tekme. Posebno zahvalo je predal Jožetu Dakskoblerju za večletno prizadevno delo v odboru. Zahvalil se je tudi AZS za uspešno sodelovanje in trgovini Grašca z blagovno znamko Scott za vrednostne bone.

Letos nam je pandemija preprečila tradicionalno druženje ob pogostitvi. Pandemija pa nam ne more preprečiti kovanja načrtov in uresničitev ciljev v novi sezoni! Ne more nam preprečiti presenečenj in dobrih del! Zato je ob odhodu domov vsakega obiskovalca čakalo srčno presenečenje: naglavni trak, darilo odbora, in maffin. Za vse jih je spekla Lara Potokar, vnukinja Dušana Papeža, predsednika Združenja za gorske teke in letošnjega organizatorja zaključne prireditve. Držimo pesti, da se vidimo na prvi tekmi v novi sezoni, in sicer 26. marca na teku k Sv. Primožu.

Mira Papež