sreda, 29 novembra, 2023
-0.9 C
Kamnik
-0.9 C
Kamnik
sreda, 29 novembra, 2023
-0.9 C
Kamnik
sreda, 29 novembra, 2023
-0.9 C
Kamnik
sreda, 29 novembra, 2023
DomovSmučiščaBad Gastein: Smučišče presežkov

Bad Gastein: Smučišče presežkov

Mnogo bralcev nas vpraša, kam se odpraviti na večdnevno smuko, da bodo zadovoljni tako smučarski začetniki kot izkušeni smučarji, hkrati pa bo možno kaj početi tudi izven smučišča, idealni bi bili še kakšni bazeni ali terme. Naš odgovor? Bad Gastein je odlična izbira! Mirne vesti lahko rečemo, da nas je to smučarsko središče navdušilo, pravzaprav smo mu dali oznako smučišče presežkov, hkrati pa ne manjka dogajanja na smučišču in izven njega.


Naj sprva povemo, da v okviru smučarskega središča Bad Gastein lahko smučate na štirih povezanih smučiščih. To so Schlossalm-Angertal-Stubnerkogel, Sportgastein, Graukogel in Dorfgastein-Großarltal, ki skupaj ponujajo skoraj 200 kilometrov prog. Neverjetno! Prvo smučišče je v celoti povezano s smučarskimi napravami, medtem ko so ostala tri dostopna z brezplačnim smučarskim avtobusom. Ta je sicer ob nakupu smučarske karte na voljo po celotni regiji, zato naj vas ne skrbi, tudi če boste spali v kakšni malenkost bolj oddaljeni vasici. Naša ekipa je v smučarskem središču Bad Gastein preživela dva dneva, tako da lahko rečemo, da smo ga le okusili, nikakor pa ne spoznali do potankosti. Še veliko prog ostaja neraziskanih za naslednji obisk.

Imate močne in vzdržljive noge? Upamo, da je odgovor pritrdilen, kajti na smučišču Bad Gastein vas čakajo zares dolge proge. Najdaljša (na zemljevidu smučišča označena s H1) meri kar 10,5 kilometra in je ena izmed najlepših prog, po katerih je smučala naša ekipa. A ta sploh ni edina – na voljo je še skoraj 4-kilometrska z oznako H4 pa 7-kilometrski H32 in B11 … skratka, dolgih prog tu res ne manjka. Za tiste, ki jim adrenalin po žilah poženejo črne proge, jih je v Gasteinu šestnajst, skupaj so dolge skoraj 30 kilometrov. Razveseli dejstvo, da so vse proge tudi precej široke, ob našem obisku pa so bile skoraj prazne. Ni bojazni, da se ne bi nasmučali, torej. Naša ekipa je bila enotna, da je v letošnji sezoni prav to smučišče zagotavljalo najboljšo smuko.

Tako, izkušeni smučarji bodo zadovoljni, kaj pa začetniki? Več kot 56 kilometrov modrih prog bo idealnih za njih, hkrati pa smučišče ponuja tudi obilo zabavnih kotičkov – od tekmovalne proge za paralelni slalom do veleslalomske proge, pa snežnega parka s skakalnicami in ostalimi zabavnimi elementi ter skikros proge, ki je primerna tudi za najmlajše smučarje. Poleg tega smučarski center nudi posebne ugodnosti za družine, ki se jih splača preveriti.

Ko si boste zaželeli počitka – in, verjemite, zaželeli si ga boste – vas skoraj na vsakem koraku vabijo prijetne alpske koče s sončnimi terasami ter pestro ponudbo hrane in pijače. Za kratek oddih pa se lahko usedete tudi v kotičku za počitek, ki smo ga opazili pri gondoli Schlossalm Bahn. V smučarskem središču Bad Gastein boste našli veliko takih premišljenih malenkosti, ki naredijo piko na i in zagotavljajo izvrstno izkušnjo: lepa, topla, čista in urejena stranišča ob skoraj vsaki napravi, smučarski depo in sef, snežne in ledene skulpture ob izstopu s sedežnic/gondol itd.

Poleg fantastične smuke bodo za navdušenje poskrbeli dih jemajoči razgledi, saj smučarsko središče leži v osrčju Visokih Tur. Tistim, ki imate radi višino, priporočamo obisk velikanskega visečega mosta na Stubnerkoglu, ki je dolg kar 140 metrov. Tu boste našli tudi ogromna panoramska podesta (Glocknerblick in Talblick) in 100-metrsko pot v skalah (Rock Trail).

Če se boste naveličali alpskega smučanja, kar ob obilici raznolikih prog kar težko verjamemo, se lahko po gorah Visokih Tur odpravite s turnimi smučmi ali krpljami, na voljo je tudi sankanje. V krajih pod smučiščem so na voljo še ostale športne aktivnosti (drsanje, tenis itd.), seveda pa je Bad Gastein znan tudi kot zdraviliški kraj, tako da bo za sprostitev po vsakodnevni smuki lahko poskrbela prijetna termalna voda.

Ker je smučarski center Bad Gestein iz Kamnika oddaljen dobrih 250 kilometrov, vam vsekakor priporočamo, da ga obiščete za več dni. Verjemite, navdušilo vas bo tako smučišče samo kot moderne naprave in pestrost ostale ponudbe. Ob našem zadnjem obisku smo zapisali, da je Bad Gastein skriti biser blizu nas. Odkrijte ga še to zimo!


BAD GASTEIN (Samo Skvarča)

SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
scattered clouds
-0.9 ° C
1.2 °
-2.1 °
93 %
1kmh
40 %
sre
3 °
čet
5 °
pet
12 °
sob
13 °
ned
2 °

SLEDITE NAM NA

Najbolj brano

DomovSmučiščaBad Gastein: Smučišče presežkov

Bad Gastein: Smučišče presežkov