četrtek, 21 septembra, 2023
20.4 C
Kamnik
20.4 C
Kamnik
četrtek, 21 septembra, 2023
20.4 C
Kamnik
četrtek, 21 septembra, 2023
20.4 C
Kamnik
četrtek, 21 septembra, 2023
DomovPROKako kupiti popolno kolo?

Kako kupiti popolno kolo?

»Tole kolo bo popolno zate. Z njim boš prišla na vrh vseh klancev,« mi je ob nakupu mojega novega kolesa obljubil prijazen prodajalec v specializirani prodajalni koles. Čeprav je veliko seveda odvisno tudi od mojega truda in volje, je imel prav, saj sem že pet let zadovoljna lastnica Specialized gorskega kolesa, ki se odlično obnese prav v hribih. Tako enostaven je nakup kolesa, če si pred njim odgovorite na dve ključni vprašanji. Popolnega kolesa čisto zares ni, s pomočjo teh dveh odgovorov in prijaznega prodajalca pa boste nedvomno tudi vi našli popolno kolo zase. Ne spreglejte pa niti najboljše ponudbe koles ta hip, ki smo jo pripravili skupaj z Alešem Lebnom iz kolesarske trgovine Špica šport v Kamniku.


Pomlad je tik pred vrati in lepi sončni dnevi kar kličejo v naravo. Če smo bili Slovenci še pred kratkim tekaški narod, je koronavirus prinesel nov trend … Kdor ne kolesari, ni Sloven’c! Novi trend, ki je v zadnjih dveh letih botroval tudi zamudam v dobavi in s tem pomanjkanju koles ter višanju cen. Letos se situacija na kolesarskem trgu umirja, tako da kupci lahko pričakujejo dobro založene kolesarske trgovine.

»Res je, trg se je umiril in izbira koles in kolesarske opreme je znova večja. V preteklih dveh letih smo se vsi trgovci s kolesi soočali s praznimi skladišči naših dobaviteljev, zdaj pa našim kupcem znova lahko ponudimo tisto, kar si želijo in od nas pričakujejo. Četudi želenega kolesa nimamo na zalogi, ga stranki dobavimo v najkrajšem možnem času,« nam pove Aleš Leben, lastnik in vodja kolesarske trgovine Špica šport.

Kolesarjenje v naravi, Špica šport

A nakup kolesa je lahko prava nočna mora. Povprečen kolesar si želi le kolesa, ki bo deloval in s katerim bo čim manj dela. Kako se znajti v tej ogromni izbiri? Odgovorite si na spodnji dve ključni vprašanja, z odgovoroma se odpravite v specializirano kolesarsko trgovino in tudi vaš nakup bo tako hiter ter enostaven kot moj. Vsem tistim, ki ste strokovnjaki za kolesa ali pa ste že naštudirali vse parametre vašega želenega novega kolesa, na tem mestu predlagamo, da se pomaknete nekoliko nižje v članku, kjer je predstavljena najbolj aktualna ponudba koles, ki ta hip predstavlja najboljše razmerje med kakovostjo in ceno. Vsi ostali pa se osredotočimo na vprašanji.

Kolesarjenje v naravi, Špica šport

Kakšne so moje potrebe?

Ali se boste s kolesom vozili le v službo ali se boste z njim odpravili tudi na raziskovanje v naravo? Ali bo kolesarjenje postalo vaša redna rekreacija ali bo predstavljalo zgolj prijetne družinske izlete? Razmislite, kje se boste največ vozili in hitro boste vedeli, katera vrsta kolesa je najbolj primerna za vas.

Električno gorsko kolo: za vožnjo po gozdnih poteh, pesku in zahtevnejših ter neurejenih gorskih stezah.