torek, 28 novembra, 2023
6.8 C
Kamnik
6.8 C
Kamnik
torek, 28 novembra, 2023
DomovPogovoriRenata Kosec: Naše delo bo temeljilo na dialogu

Renata Kosec: Naše delo bo temeljilo na dialogu

Čestitke za izvolitev v prvem krogu. Na volitvah ste prejeli 55,65 % glasov. Tudi vaša Lista Renate Kosec je dobila 13 mandatov, ostale liste in stranke 18 mandatov od 31. Kako komentirate takšen rezultat?

V Listi Renate Kosec smo bili navdušeni nad rezultatom, saj smo, glede na to da je bilo šest županskih kandidatov, pričakovali uvrstitev v drugi krog. Navdušeni pa nismo bili zgolj zaradi zmage v prvem krogu, temveč tudi uspeha naše liste, ki je dobila 13 mandatov v občinskem svetu. To je odraz dobrega enoletnega dela. Veliko smo bili na terenu, obiskali smo vse krajevne skupnosti, ljudem pokazali iskreno zgodbo, imamo dober volilni program. Ponosni smo na ta uspeh.

To je vaš prvi županski mandat, pred tem ste bili skoraj dva mandata tudi podžupanja, še pred tem pa ste delali v občinski upravi, tako da delo Občine Domžale dobro poznate. Boste uvedli spremembe v delo in poslovanje občine?

V občinski upravi delam že 18 let, od tega sem bila skoraj osem let podžupanja, tako da poznam tako utrip občinske uprave kot same občine, javnih zavodov, podjetij. Z vsakim sodelavcem v občinski upravi se bom pogovorila, da skupaj pogledamo, kakšna je njegova vizija, kako je zadovoljen s svojim delom, če se morda vidi na kakšnem drugem delovnem mestu. Poleg tega bomo tudi na novo zaposlovali, saj se določeni sodelavci poslavljajo zaradi upokojitve. Moj cilj je, da počasi postanemo občinska uprava za ljudi, torej dostopni, komunikativni in delovni.

Leto, ki je pred nami, bo polno izzivov. Kako ocenjujete splošno stanje v občini Domžale?

Občina Domžale se je vsa leta dobro razvijala, a imamo še rezervo. Res je, prihaja draginja, in nihče od nas ne ve, kakšne bodo posledice. Na tem mestu lahko zatrdim, da bomo v Domžalah hitro pripravljeni, saj smo že v preteklosti dokazali, da znamo tudi v zelo težkih situacijah stopiti skupaj in poiskati konkretne rešitve. Slednje bomo iskali v okviru občinskega proračuna.

Ali menite, da se bo višanje cen zaradi vsesplošne draginje in posledic energetske krize poznal tudi pri poslovanju občine, predvsem seveda pri infrastrukturnih, gradbenih projektih?

Določena odstopanja se bodo pri začrtanih projektih nedvomno pojavila, ampak mislim, da bomo znali in zmogli to razliko zagotoviti iz občinskega proračuna.

Kateri projekti so zaznamovali letošnje leto v občini (lahko tudi manjši)?

Kot občanki so mi bili všeč manjši športni projekti, kot je gorskokolesarski poligon na Šumberku, kolesarska povezava do Ljubljane, ki se zaključuje in je prva oz. uvodna etapa v prihodnjo gradnjo kolesarskih poti. Razvija se rekreacijska os ob Kamniški Bistrici, kjer imamo nova park sprostitve in park japonskih češenj, v neposredni bližini v Češminovem parku pa tudi učni čebelnjak Bee Zoo, kjer se obiskovalci lahko seznanijo s poučnimi vsebinami v zvezi s čebelami. Ob tem je seveda treba omeniti novo pravljično pot Vilinski Homec, ki poteka po najbolj severnem delu naše občine in skupaj z že obstoječo potjo Pravljični Šumberk predstavlja obogatitev turistične ponudbe za domačine in obiskovalce. Pridružili smo se projektu Zbiranje starih hišnih imen, ki je potekal po več kot 20 slovenskih občinah. Zbrana so hišna imena v krajevnih skupnostih Homec-Nožice, Preserje, Radomlje in Rova, izdana je tudi knjižica. Dom gasilcev in krajanov Študa je pomembna pridobitev tako za krajane kot gasilce, ne smemo pa pozabiti tudi na državne investicije v naši občini, kot sta krožišče na križišču Ljubljanske in Masljeve ter prenova železniške postaje Domžale.

Za konec letošnjega leta je bil napovedan začetek gradnje prizidka k domžalskemu zdravstvenemu domu in garažne hiše, a dela se še niso začela. Morda veste, kje se zatika?

Projekt se je ustavil zaradi težav z veliko količino podtalne vode, zaradi česar je bilo treba prilagoditi projekt varovanja gradbene jame. Analize te težave so zaključene in, kot je meni znano, bo treba spremeniti gradbeno dovoljenje. Treba bo dopolniti investicijske programe in jih potrditi na občinskih svetih vseh občin ustanoviteljic – poleg Občine Domžale so to še Občina Mengeš, Občina Lukovica, Občina Moravče in Občina Trzin. Po teh potrditvah, pridobitvi gradbenega dovoljenja in izbiri izvajalca se bo gradnja začela. Prepričana sem, da je širitev zdravstvenega doma v Domžalah prioritetni projekt vseh petih občin.

Zaradi prenove železniške postaje je na tem območju kaos zaradi pomanjkanja parkirnih mest; tudi po koncu gradnje bo tu 200 parkirišč manj. V prihodnosti je v načrtu tudi manj parkirišč v središču Domžal (z ureditvijo makadamskega parkirišča pri tržnem prostoru). Kako se boste lotili problematike parkiranja v Domžalah?

Res je, kolaps pri domžalski železniški postaji je vsak dan večji, a zemljišče je last Slovenskih železnic, tako da na njem lahko počnejo, kar želijo. Občina Domžale je imela ta parkirišča v najemu, zdaj je tam gradbišče. Najprej bomo ugotovili, koliko parkirišč kot krajani in občani potrebujemo. Kje bodo parkirali stanovalci SPB? Na voljo je parkiranje v garažni hiši, ki se že zdaj lepo polni. Če bo parkirišč še vedno premalo, je možna tudi nadgradnja garažne hiše. Ena od možnosti je tudi gradnja montažne parkirne hiše, o čemer se lahko v okviru javno-zasebnega partnerstva dogovorimo s Slovenskimi železnicami (na območju ob železniški postaji) ali podjetjem Tuš (na območju sedanjega asfaltiranega parkirišča za športno dvorano in trgovskim centrom).

Makadamskega parkirišča ob tržnem prostoru kmalu ne bo več; en del tega zemljišča bo namenjen gradbišču za širitev zdravstvenega doma, preostali del bomo postopoma začeli urejati v park. Vzporedno s tem bomo urejali mirujoč promet, ki bo plačljiv. To pomeni, da bodo parkirna mesta na voljo v garažni hiši, drugje bodo označene plačljive modre cone, ki bodo po določeni uri brezplačne. V prihodnosti bo mirujoči promet delno umaknjen iz središča našega mesta na obrobje, kjer bo obiskovalec lahko parkiral in se v središče odpravil s kolesom ali peš. Tako bomo razbremenili strogi center mesta, v Domžalah pa se bo vzpostavil trg z možnostmi za prijetno druženje. Želimo vzpostaviti red, da bomo Domžalčani dobro živeli in se naša kakovost življenja ne bo slabšala zaradi količine (mirujočega) prometa.

V Domžalah se soočate z veliko prostorsko stisko šol. Kaj nameravate storiti v zvezi s tem?

Prioritetni projekt je nedvomno rešitev prostorske stiske na OŠ Roje, za katero imamo v proračunu že zagotovljena sredstva. Takoj, ko bo pridobljeno gradbeno dovoljene in bomo imeli zagotovila ostalih občin soustanoviteljic (Lukovica, Mengeš, Moravče in Trzin), bomo začeli z izvedbo.

Ker iz vsake šole prihajajo informacije o prostorski stiski, ponekod v zvezi s pomanjkanjem učilnic, drugje premajhnih telovadnic, se bom takoj dobila s predstavniki šol. Skupaj bomo dosegli konsenz o prioritetnih investicijah. Naredili bomo terminski in finančni okvir. Poleg tega si bomo prizadevali tudi za spremembo zakonodaje, in sicer bi po našem mnenju morala država sistemsko zagotoviti, da se v določeno osnovno šolo prioritetno vpisuje otroke s stalnim prebivališčem na tem območju, z začasnim prebivališčem pa le, če kapacitete šole to dopuščajo. V naše šole se vpisujejo otroci iz sosednjih občin, naša infrastruktura pa trpi. Ali bomo iz svojega denarja gradili prizidek, ker država tega področja ne uredi sistemsko? Ob tem je na mestu tudi vprašanje, ali bi namesto dragih prizidkov rajši razvijali športno infrastrukturo (telovadnice) in obstoječe zgolj nekajletne prostorske stiske urejali s postavitvijo mobilnih učilnic, ki so finančno gledano neprimerno cenejše v primerjavi z investicijo v gradnjo. Upoštevati je treba vse vidike, premisliti o njih, najti rešitve, seveda vse to v konsenzu s predstavniki šol.

Kateri večji (ali manjši) projekti so načrtovani v 2023?

Naštela bom tri segmente. Ob nastopu županske funkcije bomo najprej pogledali aktualne velike projekte, ki so trenutno v mirovanju, se pravi širitev zdravstvenega doma, rešitev prostorske stiske OŠ Roje, skejt park ipd. To so občinski projekti. Potem imam kar nekaj državnih projektov, ki stojijo: za dom upokojencev nas zanima, kaj se dogaja in kje se je projekt ustavil, enako velja za povezovalno cesto Želodnik–Vodice, avtocestni priključek Študa, povezovalno cesto Trzin, krožišče pri občinski stavbi itd. Želimo nastopiti proaktivno in vzpostaviti dialog z državnimi inštitucijami. Tretji segment pa je povezan z aktualnim občinskim proračunom, v katerega bomo implementirali del našega volilnega programa.

Dela bo veliko, a hkrati nam to predstavlja izziv. Želimo vzpostaviti dvosmerno komunikacijo z državo in ministrstvi na eni strani in krajevnimi skupnostmi, javnimi zavodi in podjetji na drugi strani. Seveda se nameravamo povezovati tudi z ostalimi občinami. Z določenimi že sedaj dobro sodelujemo, nadejam se dobrega sodelovanja tudi z Občino Kamnik.

Proračun (in prva sprememba) za leto 2023 je že sprejet. Katere spremembe boste uvedli?

Spremembe bodo zaradi draginje, investicij, ki sedaj mirujejo, in implementacije našega volilnega programa. Pri slednjem imamo veliko načrtov, naj omenim, da bo velik poudarek na mladih. Uvedli bomo njihovo participacijo, vzpostavili komisijo za mladinska vprašanja, izbrala bom mladega župana in županjo, ki bosta imela dveletni mandat in me bosta v tem času lahko spremljala, kjerkoli bosta želela. Zamislili smo si ugodnost za družine, poimenovali smo jo prostočasna kartica. Dobila jo bo vsaka družina in bo veljala za otroke do konca srednješolskega izobraževanja. Na njej bo naložen določen znesek za posameznega otroka na leto. S kartico se bodo lahko plačale določene aktivnosti, kot so obiskovanje inštrumenta, inštrukcije za šolo, kritje vadnine za športne dejavnosti itd. Znesek bo vsako leto krila občina, hkrati bomo določili tudi dejavnosti, ki so upravičene za porabo. Če povzamem, obeta se vrsta prijetnih in spodbudnih sprememb, zaradi katerih občinski proračun nikakor ne bo trpel, družbeni učinek pa bo ogromen.

V Domžalah je bilo po poročanju 24ur od leta 2014 do 2020 počrpanih za 7.315.710,50 evra evropskih sredstev, tj. 202,17 evra na prebivalca. Bo v prihodnje storjeno kaj več za bolj uspešno črpanje evropskih sredstev?

Črpanje evropskih sredstev je po mojem mnenju eno od ključnih aktivnosti občinske uprave. Na občini je bila ustanovljena Služba za evropske projekte, ki pa je ugasnila. Razlogov ne poznam, a nedvomno jo bomo obudili, saj je bila dobro osnovana, in nadaljevali z dobro zastavljenim delom. Poleg tega bomo nudili pomoč javnim zavodom, društvom in drugim pri kandidiranju na razpisih za evropska sredstva.

Voščilo občankam in občanom ob novem letu.

Vsem občankam in občanom želim lepe, prijetne in tople praznične dni v družbi tistih, ki jih imajo najraje. Želim, da novo leto pričakamo z optimizmom, dobro voljo in ciljem, da se še bolj povežemo in sodelujemo, saj bomo le tako skupaj priča čudovitemu letu, ki nas čaka. 

SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
broken clouds
6.8 ° C
8.5 °
4.2 °
87 %
1kmh
75 %
tor
7 °
sre
3 °
čet
5 °
pet
9 °
sob
3 °

SLEDITE NAM NA

Najbolj brano

DomovPogovoriRenata Kosec: Naše delo bo temeljilo na dialogu

Renata Kosec: Naše delo bo temeljilo na dialogu

Čestitke za izvolitev v prvem krogu. Na volitvah ste prejeli 55,65 % glasov. Tudi vaša Lista Renate Kosec je dobila 13 mandatov, ostale liste in stranke 18 mandatov od 31. Kako komentirate takšen rezultat?

V Listi Renate Kosec smo bili navdušeni nad rezultatom, saj smo, glede na to da je bilo šest županskih kandidatov, pričakovali uvrstitev v drugi krog. Navdušeni pa nismo bili zgolj zaradi zmage v prvem krogu, temveč tudi uspeha naše liste, ki je dobila 13 mandatov v občinskem svetu. To je odraz dobrega enoletnega dela. Veliko smo bili na terenu, obiskali smo vse krajevne skupnosti, ljudem pokazali iskreno zgodbo, imamo dober volilni program. Ponosni smo na ta uspeh.

To je vaš prvi županski mandat, pred tem ste bili skoraj dva mandata tudi podžupanja, še pred tem pa ste delali v občinski upravi, tako da delo Občine Domžale dobro poznate. Boste uvedli spremembe v delo in poslovanje občine?

V občinski upravi delam že 18 let, od tega sem bila skoraj osem let podžupanja, tako da poznam tako utrip občinske uprave kot same občine, javnih zavodov, podjetij. Z vsakim sodelavcem v občinski upravi se bom pogovorila, da skupaj pogledamo, kakšna je njegova vizija, kako je zadovoljen s svojim delom, če se morda vidi na kakšnem drugem delovnem mestu. Poleg tega bomo tudi na novo zaposlovali, saj se določeni sodelavci poslavljajo zaradi upokojitve. Moj cilj je, da počasi postanemo občinska uprava za ljudi, torej dostopni, komunikativni in delovni.

Leto, ki je pred nami, bo polno izzivov. Kako ocenjujete splošno stanje v občini Domžale?

Občina Domžale se je vsa leta dobro razvijala, a imamo še rezervo. Res je, prihaja draginja, in nihče od nas ne ve, kakšne bodo posledice. Na tem mestu lahko zatrdim, da bomo v Domžalah hitro pripravljeni, saj smo že v preteklosti dokazali, da znamo tudi v zelo težkih situacijah stopiti skupaj in poiskati konkretne rešitve. Slednje bomo iskali v okviru občinskega proračuna.

Ali menite, da se bo višanje cen zaradi vsesplošne draginje in posledic energetske krize poznal tudi pri poslovanju občine, predvsem seveda pri infrastrukturnih, gradbenih projektih?

Določena odstopanja se bodo pri začrtanih projektih nedvomno pojavila, ampak mislim, da bomo znali in zmogli to razliko zagotoviti iz občinskega proračuna.

Kateri projekti so zaznamovali letošnje leto v občini (lahko tudi manjši)?

Kot občanki so mi bili všeč manjši športni projekti, kot je gorskokolesarski poligon na Šumberku, kolesarska povezava do Ljubljane, ki se zaključuje in je prva oz. uvodna etapa v prihodnjo gradnjo kolesarskih poti. Razvija se rekreacijska os ob Kamniški Bistrici, kjer imamo nova park sprostitve in park japonskih češenj, v neposredni bližini v Češminovem parku pa tudi učni čebelnjak Bee Zoo, kjer se obiskovalci lahko seznanijo s poučnimi vsebinami v zvezi s čebelami. Ob tem je seveda treba omeniti novo pravljično pot Vilinski Homec, ki poteka po najbolj severnem delu naše občine in skupaj z že obstoječo potjo Pravljični Šumberk predstavlja obogatitev turistične ponudbe za domačine in obiskovalce. Pridružili smo se projektu Zbiranje starih hišnih imen, ki je potekal po več kot 20 slovenskih občinah. Zbrana so hišna imena v krajevnih skupnostih Homec-Nožice, Preserje, Radomlje in Rova, izdana je tudi knjižica. Dom gasilcev in krajanov Študa je pomembna pridobitev tako za krajane kot gasilce, ne smemo pa pozabiti tudi na državne investicije v naši občini, kot sta krožišče na križišču Ljubljanske in Masljeve ter prenova železniške postaje Domžale.

Za konec letošnjega leta je bil napovedan začetek gradnje prizidka k domžalskemu zdravstvenemu domu in garažne hiše, a dela se še niso začela. Morda veste, kje se zatika?

Projekt se je ustavil zaradi težav z veliko količino podtalne vode, zaradi česar je bilo treba prilagoditi projekt varovanja gradbene jame. Analize te težave so zaključene in, kot je meni znano, bo treba spremeniti gradbeno dovoljenje. Treba bo dopolniti investicijske programe in jih potrditi na občinskih svetih vseh občin ustanoviteljic – poleg Občine Domžale so to še Občina Mengeš, Občina Lukovica, Občina Moravče in Občina Trzin. Po teh potrditvah, pridobitvi gradbenega dovoljenja in izbiri izvajalca se bo gradnja začela. Prepričana sem, da je širitev zdravstvenega doma v Domžalah prioritetni projekt vseh petih občin.

Zaradi prenove železniške postaje je na tem območju kaos zaradi pomanjkanja parkirnih mest; tudi po koncu gradnje bo tu 200 parkirišč manj. V prihodnosti je v načrtu tudi manj parkirišč v središču Domžal (z ureditvijo makadamskega parkirišča pri tržnem prostoru). Kako se boste lotili problematike parkiranja v Domžalah?

Res je, kolaps pri domžalski železniški postaji je vsak dan večji, a zemljišče je last Slovenskih železnic, tako da na njem lahko počnejo, kar želijo. Občina Domžale je imela ta parkirišča v najemu, zdaj je tam gradbišče. Najprej bomo ugotovili, koliko parkirišč kot krajani in občani potrebujemo. Kje bodo parkirali stanovalci SPB? Na voljo je parkiranje v garažni hiši, ki se že zdaj lepo polni. Če bo parkirišč še vedno premalo, je možna tudi nadgradnja garažne hiše. Ena od možnosti je tudi gradnja montažne parkirne hiše, o čemer se lahko v okviru javno-zasebnega partnerstva dogovorimo s Slovenskimi železnicami (na območju ob železniški postaji) ali podjetjem Tuš (na območju sedanjega asfaltiranega parkirišča za športno dvorano in trgovskim centrom).

Makadamskega parkirišča ob tržnem prostoru kmalu ne bo več; en del tega zemljišča bo namenjen gradbišču za širitev zdravstvenega doma, preostali del bomo postopoma začeli urejati v park. Vzporedno s tem bomo urejali mirujoč promet, ki bo plačljiv. To pomeni, da bodo parkirna mesta na voljo v garažni hiši, drugje bodo označene plačljive modre cone, ki bodo po določeni uri brezplačne. V prihodnosti bo mirujoči promet delno umaknjen iz središča našega mesta na obrobje, kjer bo obiskovalec lahko parkiral in se v središče odpravil s kolesom ali peš. Tako bomo razbremenili strogi center mesta, v Domžalah pa se bo vzpostavil trg z možnostmi za prijetno druženje. Želimo vzpostaviti red, da bomo Domžalčani dobro živeli in se naša kakovost življenja ne bo slabšala zaradi količine (mirujočega) prometa.

V Domžalah se soočate z veliko prostorsko stisko šol. Kaj nameravate storiti v zvezi s tem?

Prioritetni projekt je nedvomno rešitev prostorske stiske na OŠ Roje, za katero imamo v proračunu že zagotovljena sredstva. Takoj, ko bo pridobljeno gradbeno dovoljene in bomo imeli zagotovila ostalih občin soustanoviteljic (Lukovica, Mengeš, Moravče in Trzin), bomo začeli z izvedbo.

Ker iz vsake šole prihajajo informacije o prostorski stiski, ponekod v zvezi s pomanjkanjem učilnic, drugje premajhnih telovadnic, se bom takoj dobila s predstavniki šol. Skupaj bomo dosegli konsenz o prioritetnih investicijah. Naredili bomo terminski in finančni okvir. Poleg tega si bomo prizadevali tudi za spremembo zakonodaje, in sicer bi po našem mnenju morala država sistemsko zagotoviti, da se v določeno osnovno šolo prioritetno vpisuje otroke s stalnim prebivališčem na tem območju, z začasnim prebivališčem pa le, če kapacitete šole to dopuščajo. V naše šole se vpisujejo otroci iz sosednjih občin, naša infrastruktura pa trpi. Ali bomo iz svojega denarja gradili prizidek, ker država tega področja ne uredi sistemsko? Ob tem je na mestu tudi vprašanje, ali bi namesto dragih prizidkov rajši razvijali športno infrastrukturo (telovadnice) in obstoječe zgolj nekajletne prostorske stiske urejali s postavitvijo mobilnih učilnic, ki so finančno gledano neprimerno cenejše v primerjavi z investicijo v gradnjo. Upoštevati je treba vse vidike, premisliti o njih, najti rešitve, seveda vse to v konsenzu s predstavniki šol.

Kateri večji (ali manjši) projekti so načrtovani v 2023?

Naštela bom tri segmente. Ob nastopu županske funkcije bomo najprej pogledali aktualne velike projekte, ki so trenutno v mirovanju, se pravi širitev zdravstvenega doma, rešitev prostorske stiske OŠ Roje, skejt park ipd. To so občinski projekti. Potem imam kar nekaj državnih projektov, ki stojijo: za dom upokojencev nas zanima, kaj se dogaja in kje se je projekt ustavil, enako velja za povezovalno cesto Želodnik–Vodice, avtocestni priključek Študa, povezovalno cesto Trzin, krožišče pri občinski stavbi itd. Želimo nastopiti proaktivno in vzpostaviti dialog z državnimi inštitucijami. Tretji segment pa je povezan z aktualnim občinskim proračunom, v katerega bomo implementirali del našega volilnega programa.

Dela bo veliko, a hkrati nam to predstavlja izziv. Želimo vzpostaviti dvosmerno komunikacijo z državo in ministrstvi na eni strani in krajevnimi skupnostmi, javnimi zavodi in podjetji na drugi strani. Seveda se nameravamo povezovati tudi z ostalimi občinami. Z določenimi že sedaj dobro sodelujemo, nadejam se dobrega sodelovanja tudi z Občino Kamnik.

Proračun (in prva sprememba) za leto 2023 je že sprejet. Katere spremembe boste uvedli?

Spremembe bodo zaradi draginje, investicij, ki sedaj mirujejo, in implementacije našega volilnega programa. Pri slednjem imamo veliko načrtov, naj omenim, da bo velik poudarek na mladih. Uvedli bomo njihovo participacijo, vzpostavili komisijo za mladinska vprašanja, izbrala bom mladega župana in županjo, ki bosta imela dveletni mandat in me bosta v tem času lahko spremljala, kjerkoli bosta želela. Zamislili smo si ugodnost za družine, poimenovali smo jo prostočasna kartica. Dobila jo bo vsaka družina in bo veljala za otroke do konca srednješolskega izobraževanja. Na njej bo naložen določen znesek za posameznega otroka na leto. S kartico se bodo lahko plačale določene aktivnosti, kot so obiskovanje inštrumenta, inštrukcije za šolo, kritje vadnine za športne dejavnosti itd. Znesek bo vsako leto krila občina, hkrati bomo določili tudi dejavnosti, ki so upravičene za porabo. Če povzamem, obeta se vrsta prijetnih in spodbudnih sprememb, zaradi katerih občinski proračun nikakor ne bo trpel, družbeni učinek pa bo ogromen.

V Domžalah je bilo po poročanju 24ur od leta 2014 do 2020 počrpanih za 7.315.710,50 evra evropskih sredstev, tj. 202,17 evra na prebivalca. Bo v prihodnje storjeno kaj več za bolj uspešno črpanje evropskih sredstev?

Črpanje evropskih sredstev je po mojem mnenju eno od ključnih aktivnosti občinske uprave. Na občini je bila ustanovljena Služba za evropske projekte, ki pa je ugasnila. Razlogov ne poznam, a nedvomno jo bomo obudili, saj je bila dobro osnovana, in nadaljevali z dobro zastavljenim delom. Poleg tega bomo nudili pomoč javnim zavodom, društvom in drugim pri kandidiranju na razpisih za evropska sredstva.

Voščilo občankam in občanom ob novem letu.

Vsem občankam in občanom želim lepe, prijetne in tople praznične dni v družbi tistih, ki jih imajo najraje. Želim, da novo leto pričakamo z optimizmom, dobro voljo in ciljem, da se še bolj povežemo in sodelujemo, saj bomo le tako skupaj priča čudovitemu letu, ki nas čaka.