torek, 5 julija, 2022
28.1 C
Kamnik
28.1 C
Kamnik
torek, 5 julija, 2022
28.1 C
Kamnik
torek, 5 julija, 2022
28.1 C
Kamnik
torek, 5 julija, 2022
28.1 C
Kamnik
torek, 5 julija, 2022
DomovAktualnoSnovik so zavzele pustne šeme in priklicale pomlad

Snovik so zavzele pustne šeme in priklicale pomlad

Organizatorja Terme Snovik in Turistično društvo Tuhinjska dolina sta letos ponovno organizirala razgibano pustovanje ob drsališču v prireditvenem šotoru tik ob termah. Minulo nedeljo, 27. februarja, so Snovik zavzele velike in male pustne šeme. Več kot 100 edinstvenih mask iz doline in bližnje okolice je s pustnim rajanjem in veseljem pregnalo zimo in priklicalo pomlad v Tuhinjsko dolino. Najboljše maske so bile nagrajene, vse pa so prejele slastni domači krof iz pekovske delavnice restavracije Potočka. Prvo mesto za NAJ pustno masko je prejela družina gasilcev, drugo mesto kurent in tretje mesto družina jelenčkov.


Prireditev se je pričela ob 16. uri z značilno pustno povorko izpred recepcije Term Snovik proti prireditvenemu prostoru.  Po uvodnem pozdravu gostujočega palčka Snovička vsem malim in velikim pustnim šemam je sledila plesna delavnica, zabavne igre na igralnih napravah, barvanje pustnih motivov za najmlajše, poslikave obraza in skupinske igre na ledu na drsališču. Poskrbljeno je bilo tudi za lačne želodčke, saj so vse pustne šeme lahko poizkusile slastne pustne krofe, ki so jih posebej za njih skrbno pripravili v restavraciji Potočka. 

Tekom razgibanega dogajanja je maškarce opazovala žirija, v sestavi članov Turističnega društva Tuhinjska dolina, ki je ob zaključku druženja izbrala tri NAJ maske Otroškega pustnega rajanja 2022 v Snoviku. Izbira vsekakor ni bila lahka, saj se je v Snoviku zbralo preko 100 različnih in vsaka po svoje unikatnih maškarc.  Po tehtnem premisleku je naziv NAJ maske prejela družina gasilcev, sledil je kurent in družina jelenčkov.

Vabljeni v Tuhinjsko dolino na plavanje in drsanje. Pokrito drsališče obratuje še v tem tednu, in sicer do nedelje, 6. marca. Odpiralni čas do petka je od 16. do 19. ure, v soboto od 11. do 15. ure, ko se prične pravi hokejski turnir za pokal Term Snovik. V nedeljo, na zadnji dan, drsališče obratuje od 11. do 19. ure.

 

SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
scattered clouds
28.1 ° C
30.6 °
26.9 °
52 %
3.6kmh
40 %
tor
28 °
sre
27 °
čet
27 °
pet
24 °
sob
25 °

SLEDITE NAM NA

Najbolj brano