nedelja, 5 februarja, 2023
0.1 C
Kamnik
0.1 C
Kamnik
nedelja, 5 februarja, 2023
0.1 C
Kamnik
nedelja, 5 februarja, 2023
0.1 C
Kamnik
nedelja, 5 februarja, 2023
0.1 C
Kamnik
nedelja, 5 februarja, 2023
DomovAktualnoRegijski prvaki v ekoznanju prihajajo z Osnovne šole Mengeš

Regijski prvaki v ekoznanju prihajajo z Osnovne šole Mengeš

Na Ekokvizu, vseslovenskem tekmovanju osnovnošolcev v ekoznanju, ki ga pripravlja Ekošola v sodelovanju s Telekomom Slovenije, je v osrednjeslovenski regiji slavila ekipa učencev Osnovne šole Mengeš. Letos je na Ekokvizu v tričlanskih ekipah tekmovalo 2.376 učencev šestih, sedmih in osmih razredov iz 128 slovenskih osnovnih šol. V osrednjeslovenski regiji je sodelovalo  251 tričlanskih ekip z 37 osnovnih šol.


Zmagovalno ekipo Osnovne šole Mengeš z imenom »Štiriperesna deteljica« sestavljajo učenke Eva, Gaja in Brina. Na Ekokvizu, kjer so odgovarjali na vprašanja o odpadkih in recikliranju elektronskih naprav, trajnostnem razvoju, varstvu okolja in onesnaževalcih, ogljičnem odtisu in zeleni energiji, so dosegle 28 od 30 možnih točk. Na državno tekmovanje sta se še uvrstili ekipa  »Ermala« iz Osnovne šole Šmartno v Tuhinju, ki je dosegla 27 točk in ekipa »Dvanajst« iz Osnovne šole Šiška, ki je dosegla 26 točk. Sledili so jim učenci z Osnovne šole Martina Krpana, Osnovna šola Milana Šuštaršiča, Osnovna šola Ledina, Osnovna šola Venclja Perka Domžale in Osnovna šola Janka Kersnika Brdo, ki so dosegli 25 točk.

Letošnji Ekokviz je bil kar zahteven, saj je le ena ekipa pravilno odgovorila na vseh 30 zastavljenih vprašanj. Ekokviz za osnovnošolce v sklopu programa Ekošola poteka že 22. leto. Poleg 251 ekip iz osrednjeslovenske regije se je na šolskem tekmovanju pomerilo 221 ekip iz mariborske regije, 97 ekip iz celjske regije, 63 iz pomurske, 83 iz novomeške, 28 iz obalne, 33 iz severnoprimorske in 16 iz gorenjske regije.

Kdo bo največja EKOFACA, bo znano v finalnem delu letošnjega Ekokviza, ki bo 7. marca 2023 na eni izmed tekmovalnih šol, kamor se bo uvrstilo 12 ekip: zmagovalci regij, drugouvrščeni ekipi iz ljubljanske in mariborske regije, ter dodatni dve ekipi, ki sta dosegli drugi najboljši čas med vsemi sodelujočimi ekipami. Finalni Ekokviz bo potekal v dveh delih, in sicer bodo v prvem delu ekipe reševale kviz prek spletne strani, nato pa bo sledilo še preverjanje poznavanja okoljskih tematik na ustnem delu, kjer se bodo ekipe pomerile med seboj.

Na naslovu https://ekosola.si/ekokviz-za-osnovne-sole-22-23/ še vedno lahko najdete učno gradivo, vprašanja za vajo in vse pomembne informacije o poteku in izvedbi Ekokviza.

SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
broken clouds
0.1 ° C
1.5 °
-0.8 °
61 %
0.5kmh
75 %
ned
-1 °
pon
0 °
tor
1 °
sre
1 °
čet
2 °

SLEDITE NAM NA

Najbolj brano