torek, 26 septembra, 2023
13.3 C
Kamnik
13.3 C
Kamnik
torek, 26 septembra, 2023
13.3 C
Kamnik
torek, 26 septembra, 2023
13.3 C
Kamnik
torek, 26 septembra, 2023
DomovAktualnoPremagajte alergijo v vašem domu

Premagajte alergijo v vašem domu

Prihaja pomlad in z njo prebujanje narave, kar prinaša cvetenje cvetlic in dreves ter obilico cvetnega prahu. To pomeni težavo za vse alergike na cvetni prah, takih je v Sloveniji in ostalem razvitem svetu med 10–30 % prebivalstva. Cvetni prah je tako majhen, da pred njim niste varni niti doma. A na koncu tega prispevka vam razkrijemo skrivnost, kako se boriti proti prahu v vašem domu.


Ste se kdaj vprašali, zakaj kihate?

Vaš imunski sistem popolnoma neškodljive pelode, cvetni prah, pršice, dlake domačih živali lahko prepozna kot grožnjo in se začne boriti pred njimi. Takrat začnete kihati, smrkati ali pa vas začnejo peči oči. Redkejši simptomi so dražeč kašelj, zatekanje iz nosu v žrelo in utrujenost. Najhuje je, da vas alergeni, ki sprožijo reakcijo, lahko napadajo tudi v vašem domu in v drugih notranjih prostorih.

Kako se cvetni prah znajde v stanovanju?

Cvetni prah in ostali alergeni so tako drobni, da brez težav zaidejo tudi v notranje prostore in tam ostanejo. Zadržujejo se na mestih, na katera ne bi nikoli pomislili. Slaba kakovost zraka vse skupaj le še bolj poslabša.

Kako poskrbeti za čist zrak v stanovanjih?

Najlažje je odpreti okna. A to spomladi zaradi visoke vsebnosti cvetnega prahu v zraku ni ravno priporočljivo in tudi v današnjem aktivnem tempu življenja nimamo dovolj časa za redno zračenje. Zato si pomagajmo s prezračevalnimi sistemi, ki taka podobna vprašanja rešujejo vse leto in ponujajo še veliko več kot samo svež zrak.

Kako delujejo prezračevalni sistemi?

Dober prezračevalni sistem s pomočjo filtrov zadrži do 90 odstotkov prašnih mikrodelcev, kot so cvetni prah, fin zunanji prah, smog in cigaretni dim in tako predstavljajo rešitev za marsikaterega bolnika. Zato investirajte v prezračevalni sistem in zadihajte s polnimi pljuči.

Prezračevalne naprave imajo več pozitivnih lastnosti. Poleg odvajanja slabega zraka in dovajanja svežega zraka, prepričujejo prepih in vdorzunanjega hrupa ter prahu. Zagotavljajo zrak brez alergenov za preprostejše življenje alergikov. Ne pozabite se tudi preobleči in umiti obraza ter las vsakič, ko pridete domov. Priporočeno je, da oblačil, ki ste jih nosili zunaj, ne odlagate v spalnici.

Kdo vam lahko pomaga bolje kot specialisti za prezračevanje Lunos?

Prezračevalni sistem Lunos je preprosta in učinkovita rešitev za vse tipe objektov, za vse faze gradnje in za vsak žep. Za ljudi z alergijami in občutljivim zdravjem ponujamo tudi posebne mikro filtre, ki poskrbijo, da cvetni prah, umazanija in prašni delci ne morejo več v bivalne prostore in ostanejo zunaj. Za optimalno delovanje ne pozabite redno čistiti in menjavati filtrov.

V Lunosu želijo omogočiti zdravo bivalno okolje v vsakem slovenskem domu, zato vam v posebni akciji Prezračimo Slovenijo zagotavljajo do 50 % popusta ob nakupu revolucionarnih prezračevalnih enot i-Vent, ki s pametnim upravljanjem s pomočjo mobilne aplikacije ali daljinca predstavljajo prihodnost prezračevanja. Ne mečite denarja skozi okno: prezračujte pametno in učinkovito ter brez toplotnih izgub.

Foto: arhiv podjetja Lunos

Vprašanje ali povpraševanje pošljite preko kontaktnega obrazca ali po e-pošti na info@lunos.si. Za ponudbo lahko pokličete tudi na brezplačno modro številko 080 73 13 oziroma se v poslovalnicah Lunos oglasite osebno:

•         POSLOVALNICA LJUBLJANA, Robbova ulica 2, 1000 Ljubljana

•         POSLOVALNICA MARIBOR, Tržaška 65, 2000 Maribor

•         POSLOVALNICA MURSKA SOBOTA, Gorička ulica 4, 9000 Murska Sobota

•         POSLOVALNICA SLOVENJ GRADEC, Celjska cesta 48 A, 2380 Slovenj Gradec