torek, 26 septembra, 2023
13.3 C
Kamnik
13.3 C
Kamnik
torek, 26 septembra, 2023
13.3 C
Kamnik
torek, 26 septembra, 2023
13.3 C
Kamnik
torek, 26 septembra, 2023
DomovAktualnoPlaniške tribune bodo znova zasedli šolarji

Planiške tribune bodo znova zasedli šolarji

Po dveh letih samevanja tribun v dolini pod Poncami bo ta četrtek, 24. 3., navijaška mesta ob izteku planiške letalnice znova zasedlo več tisoč ljubiteljev smučarskih skokov. Ob tej priložnosti bo Zavarovalnica Triglav v okviru akcije Otroci Triglava v Planici ogled kvalifikacijske tekme ob zaključku svetovnega pokala v smučarskih skokih omogočila več kot 4000 osebam ali več kot 3770 otrokom s spremljevalci, 11 velikim družinam in okoli 200 osebam s posebnimi potrebami. Med njimi bo skoraj 1200 otrok in spremljevalcev s širšega ljubljanskega območja.


Med tistimi, ki se dogodka najbolj veselijo, so poleg najmlajših navijačev zagotovo tudi smučarji skakalci. »Zaključek sezone je v mojih očeh dogodek, ki ga soustvarjamo tako skakalci kot tudi navijači. Ker v zadnjih dveh letih v Planici ni bilo navijačev, imam občutek, kot da ni bilo niti Planice. Zato me misel, da bodo tribune ob izteku skakalnice ponovno zasedli mladi ljubitelji smučarskih skokov, zelo veseli. Vedno mi je lepo, ko se po skoku ustavim med najmlajšimi gledalci, ki jim srce gori za navijanje,« je v pričakovanju zadnjih tekem letošnje sezone povedal Peter Prevc in ob tem v Planico povabil ljubitelje smučarskih skokov vseh generacij. »Močno upam, da navijači pogrešajo planiški praznik prav toliko, kot jaz pogrešam njih. Zato res lepo vabim vse generacije, naj pridejo v Planico, kjer bomo skupaj ustvarili nepozabne spomine.«

Najmlajših navijačev se veseli tudi Peter Prevc
Foto: SLOSKI GEPA Pictures

Do danes s Planico povezali številne mlade navijače

Akcija Otroci Triglava v Planici je ena od aktivnosti, s katerimi Zavarovalnica Triglav že več desetletij sodeluje pri ustvarjanju največjega slovenskega športnega spektakla. »S smučarskimi skoki v Planici smo povezani že več kot pol stoletja. Vsaj od leta 1979 ogled tekmovanj v dolini pod Poncami omogočamo tudi osnovnošolcem in njihovim spremljevalcem. V tem času smo nepozabno doživetje omogočili že več kot 100.000 mladim navijačem. Veseli me, da lahko letos skozi ogled športnega tekmovanja na vrhunski svetovni ravni s Planico znova povežemo več tisoč mladih ljubiteljev smučarskih skokov in jih tako navdušimo za zdrav ter aktiven življenjski slog,« je pojasnil Tadej Čoroli, član uprave Zavarovalnice Triglav.