ponedeljek, 5 decembra, 2022
4.8 C
Kamnik
4.8 C
Kamnik
ponedeljek, 5 decembra, 2022
4.8 C
Kamnik
ponedeljek, 5 decembra, 2022
4.8 C
Kamnik
ponedeljek, 5 decembra, 2022
4.8 C
Kamnik
ponedeljek, 5 decembra, 2022
DomovAktualnoNa Mengeškem sejmu bo živahno

Na Mengeškem sejmu bo živahno

Sejemsko in glasbeno obarvan bo Mengeš po izteku počitniško-dopustniškega obdobja. Na stojnicah, ob kulturnem domu in na poteh drevoreda v športnem parku bo pestra ponudba izdelkov domačega porekla, domače in umetnostne obrti. Člani društev bodo predstavili svoje dejavnosti in domače dobrote.


Petek, 26. avgust

Za glasbeni uvod petkovega večera bo od 21. ure dalje skrbel DJ Yohni, dober žur pa bo dodatno, z neutrudno energijo vse do sobotnega jutra začinila skupina POP DESIGN.

Sobota, 27. avgust

Ob 10. uri bodo sejem ob zvokih Mengeške godbe slavnostno odprli. Dopoldanski program, vse do pol tretje ure popoldne, bo namenjen najmlajšim obiskovalcem sejma. V Mladinskem center Mengeš – AIA bodo poskrbel za glasbena, plesna, športna in zabavna doživetja. Najmlajši se bodo lahko zapeljali s poni kočijo preverili ponudbo zabaviščnega parka. V Mengšu je doma harmonika, zato bodo v prireditvenem šotoru popoldanski glasbeni program od 15.ure naprej oblikovali učenci diatonične harmonike. Melodije klavirskih harmonik bo ponudil Harmonikarski orkester KD Mihaelov sejem. Robert Stopar, ki vodi nastopajoče skupine, bo piko na i postavil z nastopom Kluba harmonikarjev Stopar.

V času, ki bo namenjen pripravi odra za večerni koncert godbe, se bodo najmočnejši člani društev pomerili v vlečenju vrvi. Ob 19.uri bo tradicionalni sejemski koncert Mengeške godbe, tudi tokrat z gosti – med njimi bo imitator Tilen Artač.

Večerne glasbene užitke in zabavo bo obogatil še Vili Resnik z bendom in nas popeljal v zgodnje jutranje nedeljske ure.

Nedelja, 28. avgust

Poseben poudarek bo namenjen prikazu dejavnosti in ročnih spretnosti, ki se k sreči še vedno ohranjajo iz roda v rod: pletenje košar, kovaštvo, rezbarstvo, obdelava lesa, kvačkanje, izdelava cekarjev in slamnikov in verjetno bo predstavljena še kakšna.

Ob 10. uri bo sveta maša za božje varstvo pri prostovoljnem delu gasilcev, nato pa boste lahko prisluhnili pevskemu zboru. Igralo in plesalo se bo od 13. ure dalje, in sicer v izvedbi folklornih skupin Svoboda Mengeš, Tamburaške skupine in veteranov Mengeške godbe.

V zaključek sejma vas bo, veselo in po domače, pospremila skupina Joker.

SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
overcast clouds
4.8 ° C
5.8 °
3.1 °
93 %
1.5kmh
100 %
pon
8 °
tor
8 °
sre
6 °
čet
4 °
pet
7 °

SLEDITE NAM NA

Najbolj brano