sobota, 3 decembra, 2022
2.7 C
Kamnik
2.7 C
Kamnik
sobota, 3 decembra, 2022
2.7 C
Kamnik
sobota, 3 decembra, 2022
2.7 C
Kamnik
sobota, 3 decembra, 2022
2.7 C
Kamnik
sobota, 3 decembra, 2022
DomovAktualnoKaj se zgodi, ko inšpektorica med plavanjem trči v truplo?

Kaj se zgodi, ko inšpektorica med plavanjem trči v truplo?

Prvenec Renata Bratkoviča Plavalec je kriminalni roman, v katerem mlada inšpektorica Luna rešuje primer skrivnostnega trupla, v katerega se zaleti med plavanjem. Knjiga je izšla pri Založbi Litera.


V knjigi srečamo Luno na prisilnem dopustu, potem ko je zaradi nezanesljivega vira naredila napako pri preiskavi mednarodne mamilarske združbe in si prislužila vzdevek Balkonski bojevnik. V romanu kronološko beremo o dveh zgodbah, ena (v kateri se zgodi zločin) se dogaja v agencijskem okolju, in se zaključi tam, kjer se začne reševanje primera. Obe sta prepleteni tako, da gradita filmski ritem in napetost.

»Roman sem pisal približno leto in pol, to pomeni vstajanje ob štirih zjutraj, da sem izkoristil čas pred službo, ko sem imel še svežo glavo. Potem je sledilo še več mesecev dela z urednico, vmes se je marsikaj spremenilo (tudi žrtev in storilec). Pri pisanju so mi izkušnje iz agencije prišle zelo prav, saj se del zgodbe dogaja v takšnem okolju,« je več o nastanku knjige povedal njen avtor in razkril, da je idejo za knjigo dobil med plavanjem v Črni gori.

Knjiga je nekakšno nadaljevanje kratke zgodbe Kdo je izpustil pse, kjer prvič srečamo Luno in njenega mentorja inšpektorja Wolfa. Bratkovič, sicer tudi organizator Mednarodni krimi&noir književni festival Alibi, je že napisal nekaj prizorov za morebitno nadaljevanje.

SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
overcast clouds
2.7 ° C
3.2 °
1.4 °
93 %
1kmh
100 %
ned
5 °
pon
7 °
tor
8 °
sre
6 °
čet
4 °

SLEDITE NAM NA

Najbolj brano