petek, 1 decembra, 2023
12.9 C
Kamnik
12.9 C
Kamnik
petek, 1 decembra, 2023
DomovAktualnoDomžale praznujejo in se povezujejo

Domžale praznujejo in se povezujejo

Včeraj so Domžalčani praznovali okroglih 70 let svoje občine. Na prireditvi Spoznajmo se, praznujmo skupaj so člani številnih domžalskih društev, izobraževalnih ustanov in drugih institucij sooblikovali bogat program, predstavili pa so se tudi na stojnicah v Češminovem parku, nekaj izmed njih je svojo dejavnost predstavilo tudi na odru in igrišču parka. Program je povezoval Rok Terkaj, bolj znan pod umetniškim imenom Trkaj.


V triurnem programu, v katerem se je zabavalo staro in mlado, se je zamenjalo 26 točk, vsak je imel na voljo pet minut. Enakomerno skozi celotni program so nastopili učenci občinskih šol in vrtcev, ki so pripravili plesne in glasbene nastope. Predstavili so se pevci zborov, svoja znanja so pokazali plesalci in navijaške skupine. Kotalkarice, boksarji in karateisti so pripravili svoje točke. Na športnem igrišču so akrobacije izvajali Dunkin Devils. Slavnostna točka večera je pripadla mažoretkam ob spremljavi domžalske godbe.

Pestro dogajanje je potekalo tudi na celotni travnati površini parka. Na travniku so obiskovalci spoznavali dejavnosti športnih društev skozi različne poligone. Tako so lahko plezali po vrvi ali se preizkusili v boksu. Na stojnicah so se navzoči predstavili z letaki in izdelki, vse od medu do v šoli narejenega vodnega kefirja. Ob stojnicah so bile mize, na katerih so ustvarjali najmlajši.

»Domžale so in vedno bodo mesto dobrih ljudi. Ko omenim Domžale, vsi v drugih občinah vedo, kdo smo in kaj zmoremo. Sosednje občine imajo 800, 900 let, mi jih imamo 70. A to so leta kakovostnega življenja in naj tako ostane še naprej. Zahvala vsem, ki ste nastopali. Pripravili ste vrhunske točke. Upam, da ste veseli, da živite v Domžalah, in bo tako tudi ostalo,« je vse prisotne nagovoril slavnostni govornik, domžalski župan Toni Dragar.

Po govoru je župan skupaj z podžupanoma Tomažem Deželakom in Marjanom Ravnikarjem razrezal slavnostno torto. Na oder so prišli letošnji zmagovalci EME, LPS, in zabava se je lahko nadaljevala.

Več o samem dogodku pa naj vam pripovedujejo fotografije.

SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
broken clouds
12.9 ° C
17 °
11.6 °
88 %
1.5kmh
75 %
pet
14 °
sob
14 °
ned
3 °
pon
1 °
tor
5 °

SLEDITE NAM NA