torek, 26 septembra, 2023
13.3 C
Kamnik
13.3 C
Kamnik
torek, 26 septembra, 2023
13.3 C
Kamnik
torek, 26 septembra, 2023
13.3 C
Kamnik
torek, 26 septembra, 2023
DomovSmučiščaSnežni park Rogla: absolutno brez konkurence

Snežni park Rogla: absolutno brez konkurence

Rogla vsako leto zaseda visoka mesta med najboljšimi slovenskimi smučišči. Poleg tega je vedno tudi med družinam prijaznimi smučišči. Snežni park Rogla pa je absolutno brez konkurence, saj je že pet let zapored najboljši med snežnimi parki v akciji Naj smučišče. V ponedeljek smo Roglo obiskali tudi sami in se prepričali, da laskavi nazivi vsekakor niso naključje.


Na Rogli se pohvalijo s približno stotimi hektari urejenih prog za začetnike, rekreativce in odlične smučarje. Slednji bodo uživali na progi Jurgovo, ki je odlična; ravno prav dolga, da noge še ne pečejo, hkrati pa si odpočijejo na sedežnici. Če hočete na tej progi zares uživati, potem vam priporočamo, da se na ta del smučišča odpravite takoj zjutraj – proga ima namreč prisojno lego in ob našem obisku, ko nas je grelo toplo sonce, je bil opoldan sneg že precej južen. Seveda, najboljših smučarjev to ne ustavi, ampak posebnega užitka vseeno ni. Ni pa na Jurgovem bilo nobene gneče, kajti ob našem obisku so na smučišču prevladovale družine.

Ostale proge so bolj položne, primerne za začetnike in tiste, ki želijo izpiliti svoje znanje karvinga. Tudi zato je Rogla prijazna družinam, saj ob obisku smučišča z otroki, našimi smučarskimi začetniki, ni skrbi. Vse proge so dovolj položne, da ne bodo ušli izpod nadzora, a hkrati dovolj strme, da bodo uživali, poleg tega pa tudi precej široke, tako da ne pogledujete ves čas naokoli, kdaj bo mimo pribrzel “boljši” smučar in s seboj odpeljal še vašega otroka. Ob naših obiskih raznoraznih smučišč smo namreč opazili, da veliko odraslih smučarjev ni prav dosti pozornih na majhne in male otroke. Verjamemo, da so ti smučarji odlični na smučeh, a otroci so nepredvidljivi in njihovi zavoji velikokrat ne sledijo odrasli logiki, tako da se dogaja, da nas, starše, pošteno zvija ob pogledu na morebitna bližnja srečanja.

Mi smo na Rogli najbolj uživali na progi Mašinžaga, zelo všeč nam je bila tudi Jasa. Odlične so tudi ostale, ki so vse rdeče ali modre. Ob Mašinžagi boste našli tudi snežni park. Ko smo ga enkrat odkrili, otroci niso več želeli slišati za smučanje po “navadni” progi. Ta poligon za deskarje in freestyle smučarje je sestavljen iz “Half pipe” v zgornjem delu, petnajstih “Slopstyle elementov” v srednjem in spodnjem delu, zemeljsko zgrajenih “Kickerjev” v spodnjem delu in dveh “Big air” skakalnic pred ciljem. Slednji sta bili ob našem obisku sicer zaprti, a že ostali elementi so zelo adrenalinski, predvsem pa zahtevajo dobršno mero previdnosti.

Seveda boste na Rogli našli tudi poligon za najmlajše, progo s krogci za popolne začetnike, igrala na smučišču – vse to so na Rogli poimenovali Zlodejeva dežela, kjer otroci tudi ustvarjajo, berejo pravljice ali pečejo Zlodejeve piškote. Pa ne samo to – ob progi Uniorček stoji pravcata pohorska vasica z devetimi hiškami in cerkvico na sredini. Pohorska vasica nosi zgodbo življenja in dela pristnih Pohorcev. Vsaka od devetih pohorskih hišk v njej pohorsko zgodbo razširi. Predvsem predšolski podmladek, ki še ni osvojil smučarskih veščin ali pa si med snežnimi podvigi samo želi odpočiti, bo v vsaki hiški spoznal, kaj počne pravi Pohorec. V vsaki ga čaka simpatična igra, ki pa ga ne bo samo neskončno zabavala, temveč mlade možgančke tudi spodbudila k aktivnemu delovanju.

Utrujene mišice boste po smučanju lahko sprostili v welness centru ali ob obisku manjšega bazena, v katerem bodo nedvomno uživali tudi otroci. Seveda pa se lahko obiščete tudi 20 minut oddaljene Terme Zreče.

Družini prijazno ni samo smučišče, ampak tudi posebni paketi, ki so jih pripravili za družine ter vključujejo najem apartmaja in smučarske vozovnice. Izkoristite še te zimske dni in obiščite Roglo. Ker pa se počasi bliža tudi pomlad, naj vam prišepnemo, da je Rogla čudovita tudi, ko ni pobeljena s snegom.