torek, 26 septembra, 2023
13.3 C
Kamnik
13.3 C
Kamnik
torek, 26 septembra, 2023
13.3 C
Kamnik
torek, 26 septembra, 2023
13.3 C
Kamnik
torek, 26 septembra, 2023
DomovSmučiščaSmučišče Cerkno: družina je na pr(a)vem mestu

Smučišče Cerkno: družina je na pr(a)vem mestu

Ekipa Modrih novic je prejšnji konec tedna nadaljevala z obiskom smučišč in za vas pripravila novo predstavitev. Tokrat smo se odpravili na smučišče Cerkno, ki je od Kamnika oddaljeno dobro uro vožnje. Gre za izjemno nizko smučišče, saj je vrh smučišča visok le 1287 metrov. Kljub temu pa je bilo smučišče super lepo zasneženo, proge pa vrhunsko urejene.


Smučišče Cerkno lahko ocenimo kot eno najboljših družinskih smučišč v Sloveniji. Zakaj? Konfiguracija terenov ponuja proge, ki so dolge, po drugi strani pa zelo primerne za otroke. Še posebej bi tukaj izpostavili progo Grič, kjer smo videli ogromno nadobudnih otrok, ki so previdno preizkušali smučarsko in bordersko znanje. Tudi veliko drugih prog omogoča super smuko za začetnike. No, pa da ne boste mislili, da je smučišče Cerkno zgolj za začetnike. Na svoj račun pa bodo prišli tudi zahtevnejši smučarji, ki bodo nekoliko več voženj naredili na progi Lom. Družine pri izbiri smučišča upoštevajo več stvari, na smučišču Cerkno lahko izpostavimo to, da so naprave najsodobnejše in najvarnejše v Sloveniji. Na smučišču imajo organizirano otroško varstvo, urejen imajo otroški trak, tudi za sankanje je poskrbljeno. Predlagamo vam, da otroke vključite v smučarsko šolo in tako poskrbite, da bodo smučali še bolj varno, s pomočjo izkušenih vaditeljev pa bodo postali pravi smučarski asi.

Starši dobo vemo, kako lačni so otroci, ko na so na zraku in aktivni – za lačne želodčke na vrhu smučišča Cerkno poskrbi Alpska perla. Gre za kočo, ki v stilu avstrijskih smučišč ponuja samopostrežno restavracijo, kjer lahko v odlični ponudbi izbirate med jedmi na žlico, klasičnimi dunajskimi zrezki ter testeninami in ostalimi jedmi. Za otoke imajo posebne menije in povemo vam, da so cene ugodne – pa naj bo otroški ali običajen meni.

Imeli smo srečo, ob našem obisku je bil lep sončen dan, zato je bila ogromna terasa v Alpski perli prava izbira.

Po kratkem počitku smo še enkrat zapeli smučarske čevlje in naredili še nekaj voženj. Snežna podlaga je bila tudi po 13. uri v odličnem stanju. No, naše noge so bile že precej utrujene. Presenetilo nas je, da kljub velikemu številu obiskovalcev ni bilo nobenega čakanja v vrstah, k čemur pripomorejo naprave, ki so v večini 4- ali 6-sedežnice. Je pa bilo zaradi tega na trenutke nekoliko več gneče na sami progi.

Za zaključek lahko omenimo, čeprav sami tega nismo preizkusili, da so v bližini tudi Terme Cerkno. Najdemo jih v sklopu Hotela Cerkno, kjer se lahko razvajajo tisti, ki jim ni do smučanja, ali tisti, ki se želijo sprostiti po celodnevni smuki. S to dodatno ponudbo pridobijo predvsem tiste družine, v katerih ne smučajo prav vsi člani. Poleg bazena so vam na voljo tudi savne in masažni salon.