torek, 5 julija, 2022
28.1 C
Kamnik
28.1 C
Kamnik
torek, 5 julija, 2022
28.1 C
Kamnik
torek, 5 julija, 2022
28.1 C
Kamnik
torek, 5 julija, 2022
28.1 C
Kamnik
torek, 5 julija, 2022
DomovSmučišča3 Zinnen v Dolomitih: ko smučanje dobi novo dimenzijo

3 Zinnen v Dolomitih: ko smučanje dobi novo dimenzijo

Ekipa Modrih novic se je tokrat prvič podala v Italijo in za vas pripravila kratko predstavitev čudovitega smučišča 3 Zinnen v Dolomitih, ki leži na vzhodu Južne Tirolske. Iz Kamnika je oddaljeno 240 kilometrov, kar pomeni 3 ure vožnje. Smučišče smo obiskali z otroki in lahko rečemo, da smo prav vsi prišli na svoj račun. Pa pojdimo lepo po vrsti.


Prvi dan našega obiska smo naredili cel krog in tako presmučali celotno smučišče, ki se razteza na 93 kilometrih prog. Če se izrazimo nekoliko bolj strokovno: smučišče ponuja odlično konfiguracijo prog (11,7 km črnih prog, 43 km rdečih prog, 38,3 modrih prog), ki so bile odlično pripravljene kljub nekoliko slabšem vremenu. Destinacija obsega vasice oz. smučišča Sexten, Innichen, Toblach, Niederdorf in Braies.

Pohvalimo se lahko, da smo smučali po najbolj strmi progi v Italiji z naklonom 71%. Verjemite, kar zvije te, ko pogledaš proti dolini. Sicer pa so proge široke, dolge, ne prestrme in tudi ne preveč položne. Včasih si želiš, da bi je bilo že konec, saj so noge zaradi dolžine proge velikokrat zelo pekle. No, ko smo se usedli v gondolo, smo se kljub temu vedno navdušeni pogovarjali o dolžini prog  in, seveda, kako je to super. Tudi bolečina v nogah je pošla in navdušenje je bilo še toliko večje. Smučišče je v veliki meri opremljeno s sodobnimi gondolami, ki pokrivajo glavne dele, na voljo pa je tudi veliko število sedežnic in vlečnic.

Če smo bili odrasli navdušeni nad izjemnimi progami ter praznim, ampak res praznim, smučiščem, kar nam je omogočalo res sproščeno smučanje, včasih tudi z malo večjo hitrostjo, so otroci uživali v popolnoma drugih stvareh.  Ko smo se z gondolo Croda Rossa/Rotwand pripeljali na vrh so otroci takoj zleteli na slikanje s ogromno družino sneženih mož, ki so pripravljeni prav za to. Fotografijo lahko kupite na info točki. Seveda lahko sliko naredite tudi sami s fotoaparatom ali mobilnim telefonom. Prav na tem istem področju lahko ob četrtkih vidite, kako hranijo jelene, ki živijo na tem področju. To pa še ni vse! Otroci so bili navdušeni tudi nad deli poti GIRO dell chime, ki povezuje vrh Croda Rossa in smučarsko središče Val Comelica.

V tej povezavi smo resnično uživali v neokrnjeni pokrajini v sredini UNESCOVE dediščine. Po prvem spustu, ki traja približno 15 minut, smo prišli v predel Passo Monte Croce/Marc Girardelli Piste. Marc Girardelli, eno izmed velikih imen alpskega smučanja, je na tem pobočju treniral. Tudi med našim obiskom je tukaj trenirala hrvaška ekipa.

Nadaljevali smo spust do Val Comelica, ki traja približno 20 minut super vožnje za otroke, kjer uživajo v gozdni smukaški vožnji. Na koncu nas pričaka avtobus (redno vozijo na 30 minut) in nas popelje do mesteca Padola, kjer se z 4-sedežnico povzpemo visoko in uživamo v spustu po izjemni progi, kjer praktično ne srečamo nobenih ljudi. Po kratkem okrepčilu se z avtobusom vrnemo do gondole Signaue. Sedaj pa še najboljše za otroke – smučišče ponuja tri odlične proge za sankanje. Seveda smo preizkusili tudi najdaljšo Rotwand, ki je dolga 5 kilometrov. Sani si lahko izposodite po ceni 8 evrov za polovico dneva, do sankaških vragolij pa vas z veljavno smučarsko karto popelje gondola Croda Rossa/Rotwand. Užitek neizmeren, a priporočamo čelado, no, za otroke do 14 leta je tako ali tako obvezna.

Naporen dan smo zaključil z obiskom bazena v idiličnem mestecu Innichen, kjer so bile med našim obiskom razstavljene ledene skulpture. V bazenu smo si malo sprostili mišice, no, otroci so preizkusili tudi tobogane. Lahko povemo, da ob nastanitvi na tem področju, bazene koristite po zelo ugodni ceni.

Drugi dan smo obiskali smučišče ob mestecu Innichen, ki seveda spada v regijo 3 Zinnen Dolomiten, vendar je do glavnega dela povezan s smučarskim avtobusom. Manjši predel je zelo družinsko naravnan in super prijazen. Ne vem, kar nekako te pritegne. No, mogoče zato, ker imajo za otroke pripravljeno otroško Ski Cross progo (v tem kraju je decembra v tekmi svetovnega pokala zmagal Filip Flisar) in hudičevo progo, ki pelje med drevesi. Večinoma časa je postavljena tudi kakšna lažja proga z vratci, ki jo otroci z veseljem poskusijo. Vsekakor pa v tem predelu uživajo tudi zahtevni smučarji, ne samo najmlajši.

Za zaključek vas res lepo povabim, da obiščete to izjemno smučišče. Z veseljem vam dodamo še kakšno informacijo oziroma pomoč pri izbiri namestitve.

SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
scattered clouds
28.1 ° C
30.6 °
26.9 °
52 %
3.6kmh
40 %
tor
28 °
sre
27 °
čet
27 °
pet
24 °
sob
25 °

SLEDITE NAM NA

Najbolj brano