V mirnem okolju Lahovč pod Krvavcem se na Kmetiji Galjot že več kot 400 let ukvarjajo z živinorejo in poljedelstvom. Danes se na kmetiji oglaša 90 krav molznic in nekaj mlade živine. Imajo tudi kokoši in prepelice, po okoliških pašnikih pa se pasejo tudi ovce, a od leta 2012 je poudarek kmetije na piščancih, od tod tudi izvira trenutno ime podjetja: Piščančjereja Galjot.
»Reji piščancev sem se posvetil v osmem razredu osnovne šole. Takrat se mi tudi slutilo ni, da se bo iz majhne želje po zaslužku, razvila zgodba Piščančjereje Galjot. Pri 18 letih sem se odločil za gradnjo klavnice in registracijo dejavnosti. S popolnim neznanjem sem se lotil nečesa novega. Pri projektu je za menoj stala družina, tako finančno kot s pridnimi rokami in nasveti. In danes je vse, tako kot sem si zamislil,« je o svojih poslovnih začetkih povedal Adrijan Galjot. Piščanci imajo v hlevih na kmetiji na voljo ogromno prostora za prosto tekanje. Krmijo jih z zrni ječmena, pšenice in koruze, ki jih na kmetiji vzgojijo sami. Zaradi dobre krme piščanci rastejo počasi; na kmetiji preživijo vsaj 55 dni, včasih tudi 70. Rezultat je odlično meso piščancev. Kot potrdilo kakovosti dobivajo tudi številna priznanja. Domači piščanec je tako leta 2022 dobil naziv ŠAMPIJON KAKOVOSTI na sejmu AGRA, od leta 2018 do danes pa so dobili zlato medaljo za svežega domačega piščanca.
O sami kakovosti je najbolje, da se prepričate, kar sami. V Piščančjereji Galjot lahko dobite odlično meso domačih piščancev, ki so pripravljeni na različne načine. Ponujajo domačega piščanca brez drobovine, razkosanega ali pa polnjenega (ob večjih praznikih). V ponudbi so tudi piščančji prsni file, bedra, krače, perutničke in ostali deli piščanca, izdelujejo tudi ražnjiče. Za vse ljubitelje dobre hrane pripravijo salamo, mesni sir, začinjeno meso in meso za na žar. Od ostale ponudbe pri njih najdete tudi česen, čebulo, rezance za juho, domača in prepeličja jajčka. Vsi izdelki so pridelani na kmetiji in tako popolnoma domači.


Svojo ponudbo objavljajo tudi na Facebook profilu, spremljate jo, saj imajo posebno ponudbo ob različnih praznikih. Za veliko noč so tako na voljo polnjeni piščanci brez kosti s kruhovim nadevom, seveda pa so polnjeni piščanci na voljo tudi za martinovo. Že pripravljeni jedi morate tako le še speči v pečici. Izdelke lahko naročite preko spletne strani in jih nato prevzamete na kmetiji. Pokličete jih lahko tudi na telefonsko številko 040 66 23 23. Oglasite se lahko tudi v njihovi trgovini, ki je odprta v sredo, četrtek in petek od 9. do 18. ure ali po dogovoru, v nedeljo pa je zaprta.

Članek je nastal v sodelovanju s Piščančerejo Galjot.